Hopp til hovedinnholdet

Lite motivert for videregående skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har nettopp begynt på videregående og jeg har egentlig alltid gruet meg til det. Grunnen er at jeg sliter psykisk og har en god del problemer sånn generelt. Dere har nok fått med dere at det er nye fraværsregler fra i år, noe som gjør meg bare enda mer umotivert for å gå på skolen. Jeg har allerede vært borte tre dager fra skolen og jeg føler at jeg ikke kommer til å klare å fullføre første året. Skolen i seg selv (fagene, elevene, lærerne) er jeg veldig fornøyd med, men det er mer det at jeg er så lite motivert og tror virkelig ikke jeg klarer det her. Jeg har derfor vurdert å droppe ut, og det har jeg vurdert helt siden første skoleuken. Men istedet har jeg forsøkt å prøve litt til for å se om noe endrer seg. Jeg tror virkelig ingenting blir bedre, og eneste muligheten nå føler jeg er å droppe ut. Ja, jeg har tenkt til å snakke med rådgiver på skolen, men er det noen andre tips dere kan gi meg? Hadde satt stor pris på om dere svarer fort. Hilsen jente 16

SVAR

Besvart 13.09.2016 20:34:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Skoleåret 2020/2021 er det innført midlertidige endringer i fraværsregelen. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertidige reglene betyr for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
account_circle