Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvor mye koster en bra gaming PC? Hvorfor er jeg kvalm og sliten nesten hele tiden?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! jeg lurer på hvor mye man må kjøpe en gamer pc for at man kan være skikker på at den funker fint. 2. dette har ikke noe med saken å gjøre, men jeg føler meg sliten og noen ganger litt kvalm nesten hele tiden. hva kan det komme av?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

1. Dette har jeg dessverre ingen kunnskap om. Jeg anbefaler deg å dra til en elektronikk butikk og spørre noen som vet litt mer om dette.


2. For det første er det viktig at du får orden på søvnen.  Det å ha regelmessig og god søvnrytme er superviktig for å fungere bra og ha det bra.  Det betyr at du må sørge for å legge deg ved 22-tiden hver kveld, og stå opp til det tidspunktet som må til for å rekke skolen.  Hvis du får orden på dette, vil dagene bli lettere, og du vil føle deg mer opplagt.  Det kan godt være du er trøtt når du skal stå opp da også, men sånn er det for mange, og det må ikke være et hinder for å komme seg opp allikevel.  Du kan lese flere søvnråd her. Får du inn god rutine på dette, vil du etterhvert få mindre problemer med å sovne.  Husk at lyset fra tv og særlig data om kvelden forskyver din naturlige søvnrytme, så det å slå av dataen senest kl. 21 kan være helt nødvendig i hverdagen. 

 

Kvalme henger jo ofte tett sammen med gruing, dårlig samvittighet og andre litt vanskelige følelser. Hvis du ikke har disse problemene tenker jeg at det også kan være lurt at du stikker innom helsesøster eller sosiallærer på skolen din for en liten prat.  Der kan du få veiledning, råd og støtte videre.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Derfor føler du deg alltid trøtt og sliten

Sovner foran pc'en (colourbox.com)

Føler du deg konstant trøtt og sliten? Da er du ikke alene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill