Hopp til hovedinnholdet

Etter ferien virker kjæresten min mindre interessert i meg men også generelt mer trist. Hvordan kan jeg hjelpe han og hvordan kan jeg få han til å bry seg mer om meg igjen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Har begynt på folkehøyskole, og er komt i veldig god kontakt med en fyr. Vi har hatt det veldig fint sammen, og jeg er blitt ganske forelska. Det virker også som om han bryr seg veldig om meg. Men etter ferien virker han annerledes, som om han ikke lenger vil være like mye med meg. Hele veien har han drukket ganske mye og vært veldig preget av triste ting som har skjedd i livet hans, men etter ferien virker han ekstra nedfor. Derfor drikker han ekstra mye, og nå doper han seg også. Dette blir jeg veldig lei meg av, for vil jo bare at han skal ha det bra. Hvordan kan jeg hjelpe han? Hvordan kan jeg få han på bedre tanker? Og hvordan får jeg han til å "bli seg selv" igjen, og å være interessert/bry seg om meg igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 19 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Livet kan være svært utfordrende for enkelte. Du skriver at kjæresten din har opplevd mange hendelser i livet som er vonde og triste.

Hvordan folk takler disse utfordringene er svært ulikt. Noen ønsker å takle utfordringer på egenhånd, andre snakker med familie og venner og atter andre søker profesjonell hjelp.

Desverre er det enkelte som velger å ruse seg. Dette kan gi en kortvarig opplevelse av at livet er godt. Under rusen glemmes det vonde.

Det er viktig å søke hjelp når hverdagen blir for krevende. Det er en styrke å klare og be om hjelp. Ikke alle er så sterke.

Det er vondt å være i et forhold med en som viser lite interesse. Ofte vil det føre til at man søker den andres kjærlighet bare mer. Din søken etter kjærestens kjærlighet kan mulig gjøre deg blind.

Det kan være du glemmer deg selv og fokuserer ikke på hva du ønsker og trives med i et parforhold. Hvem mann vil du ha, med hvilken personlighet?

Mitt råd til deg er å stille deg selv noen viktige spørsmål i livet. Hvordan mann ønsker du å ha som kjæreste? Hvordan mann ønsker du skal være far til dine barn? Hvordan mann ønsker du å leve et helt voksen liv sammen med? Er det en mann som velger rus fremfor å be om hjelp? Ønsker du en sterk mann som ber om hjelp?

Trolig ønsker du en som gir deg kjærlighet og trygghet. En som gjør at du føler deg unik. En du kan være stolt av og som er stolt av deg. En som viser gjensidig respekt og som er ansvarsfull.

Mitt råd til deg er at du skal ha en kjæreste som gjør deg godt. Du skal ikke være hans behandler eller terapeut. Det er ikke du som skal ta ansvar for å gjøre hans liv bedre.

Du er god nok som du er. Du trenger ikke gjøre noe for at han skal elske deg høyere. Det er han som må bedre seg for å vise at han er god nok for deg.

Tenk gjennom mine ord. Er denne mannen den rette for deg?

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert