Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på videregående skole og tror jeg begynner å bli deprimert igjen. Kan jeg få sykemelding fra lege slik at jeg ikke får fravær.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå 2 året på vgs og trives egentlig på skolen. Jeg har høye forventninger til meg selv og vil prestere best mulig. Jeg må ha 5-6 for å være fornøyd. Jeg vil ha godt snitt for å komme inn på juss eller psykologi studiet. Det som er nå, er at jeg har presset meg for hardt og tror jeg holder på å nå "veggen". Jeg slet med depresjon i 2 år og var veldig langt nede men ble i fjor bedre og følte meg frisk. Nå er jeg redd for å nå bunnen igjen. Jeg føler meg ikke dårlig på samme måte som sist, men jeg er bare utrolig sliten, føler meg utbrent. Jeg skal begynne på skolen neste uke, etter en uke med høstferie men føler meg ikke klar overhodet. Jeg bare lurer på noen ting. Om dette hadde vert arbeidslivet kunne jeg muligens få sykemelding og ikke gått på jobb. Men siden jeg går på skole går ikke det og heller ikke med fraværsgrensen.. så hva skal jeg gjøre? Jeg må klare dette skoleåret for jeg ligger allerede 1 år bak. Jeg er redd for å havne så langt nede som sist..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 18 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Hvis du er borte fra timene på grunn av legetime, time hos BUP eller helsesøster regnes ikke dette som fravær.

Har du helseproblemer slik som du beskriver så kan du få legeerklæring hvis du må være hjemme, dette vil da heller ikke regnes som fravær.

Når du er borte fra undervisningen så må du sikre deg dokumentasjon eller legeerklæring. En erklæring på dine helseutfordringer.

Har du denne dokumentasjonen å gi skolen, så får du ikke fravær og kan derfor få midtveis evaluering og standpunktkarakter.

Personer som har en psykisk lidelse vil ikke bli påvirket av den nye fraværregelen for videregående skole, så lenge man har legeerklæring.

Blir fraværet stort slik at skolen ikke har grunnlag for å gi karakter så gjelder de samme reglene som før. Rådgiver på skolen bør du kontakte hvis dette blir aktuelt.

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser