Hopp til hovedinnholdet

jeg ble banket opp for ingen grunn de torturert meg så mye

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei jeg er en 18 år gutt. jeg sliter med livet med kommunikasjon og blir nervøs lett. jeg har bodd i Norge i noen år nå. før jeg kom til Norge jeg var i Afrika. der jeg var det lovlig å slå barn or disiplin. og jeg tror jeg ble banket opp for ingen grunn de torturert meg så mye det ble normalt. det var familiemedlemmer og lærere som gjorde det mest. men når jeg kom til Norge begynner det å være forskjelli folk var snille men jeg ble nervøs jeg snakket ikke med noen av dem alt jeg kunne si var ja og nei for over to år, men det er fortsatt et problem fordi jeg har lært å ikke kommunisere med folk da jeg var yngre og jeg fikk ikke lov til å snakke mye så det ble en del av meg. det fikk folk til å tro at jeg var trist eller det var noe galt med meg. men nå jeg har vært i Norge i mange år og jeg vet at det var galt hva de gjorde og noen av de er fortsatt sammen med meg inkludert min far som jeg møt i norge or første gang og han var vere han banket opp min mor foran meg og prøved i kaste kn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du forteller så har du mange vonde opplevelser og erfaringer. Disse kan ingen ta fra deg eller få deg til å glemme. Men du bør snakke med fastlegen din og be om hjelp fra en psykolog. Da kan du kanskje lære deg en god måte som kan videre på og være glad i deg selv sånn som du er.

Det er viktig at du forteller fastlegen det samme som du har skrevet her. Kanskje du kan vise legen dette hvis det er vanskelig for deg å prate om det.

Du kan ringe alarmtelefonen på telefon 116111 og snakke med noen der om du trenger hjelp til å komme igang. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser