Hopp til hovedinnholdet

Sorg etter dødsfall i nær familie

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år. Jeg mistet farmoren min for omtrent 3 år siden. Jeg har grått hver kveld siden den dagen hun døde. Siden da har jeg lagt på meg en del vekt og utviklet diabetes type 2. Alle sier at sorgen går over med nok tid, men det er veldig vanskelig å tro på. Etter hun døde begynte jeg å spise mere og slutte og trene. Nå så har jeg veldig lyst til å gå ned i vekt men klarer ikke å komme meg opp av sofaen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For noen kan en sorg sette seg fast i lang tid og prege både fysisk og psykisk helse slik det har blitt for deg. Jeg tenker nok helt klart at du bør oppsøke hjelp når det er gått så langt som det har. For å få hjelp kan du begynne med fastlegen din, fastlegen vil kunne henvise deg videre til psykolog eller andre dersom du trenger det. Det kan absolutt høres ut som om det vil være nødvendig for deg. I tillegg vil trolig det med fysisk aktivitet og trening være bra, men jeg skjønner du trenger motivasjon for å komme dit. Uansett tenker jeg det beste er å begynne hos fastlegen din, det er viktig at du er åpen og beskriver åpent hvordan du har det. Lykke til.


 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise