Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Sliter med en del depressive symptomer og lurer på om hun sliter med en depresjon.

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg lurer på om jeg er deprimert eller bare synes synd på meg selv. Jeg sliter med å sove, i det siste har jeg fått 6 til 3 timer søvn. Jeg kan ikke konsentrere meg og bli irritert av alt. Det er som om jeg har mistet alle følelsene mine, selv hvor forferdelig jeg føler meg klarer jeg ikke å gråte. Jeg virker glad med venner og familie, men det virker så falskt og jeg gjør det bare så de ikke blir bekymret. Det føles ut som hodet mitt alltid er 40 kg tungt og fullstendig kaos. Noen ganger når det bare blir for mye skader jeg meg selv, og det hjelper veldig. Smerten av det er den beste følelsen jeg vet om nå. Jeg har ingen jeg vil snakke med om dette. Jeg vil ikke virke dramatisk og synes synd på meg selv, det er sikkert mange som har det mye verre uansett. Foreldrene mine vil bli for såret for meg til å kunne leve med.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer