Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter ekstremt med angst og stress. Går til psykolog. Er mye som skjer nå og jeg har begynt å selvskade. Vil gjerne fortelle det til psykologen. Kan hun si det til foreldrene mine?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter ekstremt med angst og stress. og jeg går til pyskolog. litt av bakgrunn ac at jeg har hatt anoreksia, men er 100% frisk nå. men så har jeg sliti meg ut med karakterer og er nå utbrent. mamma har vært innlagt på pysokose for en stund tilbake. mye som skjer. jeg klarer ikke å jobbe på skolen og jeg har en angst med meg hver dag, ihvertfall når det gjelder skole. jeg driver med styrkeløft så det redder meg. men dette får jeg hjelp til.. men nok om det. jeg har begynt med selvskading. eller det har jeg gjort en stund. hvis jeg forteller dette til psykologen min, kommer det til å trosse meldeplikten? kommer dem til å fortelle det til mamma og papp? for da er jeg død. jeg har fylt 16 år. jeg føler jeg burde virkelig fortelle det til min gode pyskolog.. har ho 2 ganger i mnd.. men jeg er redd for at hun sier det til mamma og pappa og da er jeg DØD .. hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss. Jeg forstår at det skjer mye rundt deg nå og at det gjør at du forsøker å håndtere det så godt du kan og på din måte!

Ikke gi opp - det går an å få det bedre!

Det er godt at du har en psykolog som du liker og som du kan snakke med om hvordan du har det. Det er mange hendelser du har vært gjennom og det er ikke så rart at dette går utover din skolehverdag.

Jeg syns du skal snakke med psykologen din om selvskadingen og hvordan du har det for tiden. Det å sette ord på det som er vanskelig vil gjøre at du får det bedre. Kanskje du kan spørre om det er mulig å få snakke med psykologen litt oftere nå når det er ekstra krevende for deg?

Psykologen din trenger ikke fortelle foreldrene dine om selvskadingen. Av og til så kan det være greit at foreldrene er informert, spesielt hvis selvskadingen din er veldig alvorlig. Da har du noen du kan snakke med når det blir vanskelig for deg.

Snakke med psykologen din om dette så finner dere ut av dette sammen.

Selvskading er oftest et uttrykk for en indre smerte som er vanskelig å uttrykke. Ved å skade seg så kjennes smerten fysisk og man kan kjenne en lettelse en kort stund. Trangen til å skade seg vil derimot komme igjen og det er fort å komme i en ond sirkel det er vanskelig å komme ut av på egen hånd.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser