Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en del vanskelige ting jeg føler jeg trenger råd om.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei.
Jeg har en del vanskelige ting jeg føler jeg trenger råd om. Vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre :(
Jeg og bestevenninna mi har kranglet veldig lenge nå pga. at hun ikke stoler på meg. Du skjønner jeg har to bestevenniner til og det vet hun, men hvis jeg bare er sammen med en av de andre venninnene mine tror hun at jeg ikke vil være bestevenn med henne lengere. Så hver gang jeg har vært sammen med dem starter hun en diskusjon med meg..
En annen ting er at jeg går rundt med tanker i hodet om at jeg er tykk. Jeg sammenligner meg med alle, og det hjelper ikke noe når ALLE vennene mine går på sport eller en eller annen form for trening. Jeg driver på med musikk å føler at jeg ikke er god nok i det heller. Vekta mi er 55 kg og jeg er 1.69.
Bestefaren min havnet på sykehuset for en stund siden og jeg er så redd for at noe skal skje med han. Jeg har aldri mistet noen :(
Noen ganger så føler jeg at jeg står i skyggen av storesøstra mi fordi når jeg prater med foreldrene og de andre søskene mine om henne så sier de alltid så mye fint om henne men aldri meg. Også så føler jeg meg som en dårlig tante for jeg føler at søstra mi er bedre..
Nå mot juletidene så har jeg veldig mye å gjøre så jeg har ikke så mye tid til alle vennene mine og jeg er veldig sliten. Er så redd for at jeg skal miste dem..
Åh, det er så mye mer jeg kunne fortalt men jeg får det ikke fram.. INGENTING går min vei lengre :(
Jeg har så mange vanskelige tanker i hodet som er vanskelig å takle!

Hjelp meg!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Akkurat nå er det mye på en gang som du går og tenker på. Når det er slik, kan det være godt å få ryddet litt i følelsene og tankene sine enten ved å skrive ned alt (dagbok, et brev til seg selv eller lignenede), eller få pratet med noen "utenforstående". Helsesøster eller en annen voksen du føler du kan prate med, kan være lurt å ta en skikkelig prat med.

I forhold til venninden din som er litt sjalu (høres slik ut), vil jeg anbefale deg at du tar en skikkelig prat og forteller henne at du GJERNE VIL fortsette å være god venninde med henne, men at hun må tåle at du er med andre også. Presiser at dette er en forutsetning for vennskapet deres.

Vekten din er jo helt flott i forhold til høyden, så prøv å si til deg selv at du ER flott og PASSE.

Prøv generelt å holde fast i fokuset på det du FÅR til, for det vil jeg tro er veldig mye, når du tenker etter.

Sammen med familien kan du også forsøke å ikke bare lytte til det positive om søsteren din, men se at de faktisk syns DU er bra. Det er ikke alltid at foreldre er så kloke at de sier det så tydelig, selv om de mener det. -Og ofte er det også slik at de forteller alt det positive om deg til andre, men ikke til deg.

Håper det går bra med bestefaren din. Prat med familien din om det du tenker på rundt hans sykdom og få forklaringer. Bli med å besøk ham hvis du kan. Det er helt vanlig å være litt redd for å miste noen av de nære når de blir syke. -Lurt å sette ord på slikt.

Ha det godt videre! -Du høres ut som en flott jente, venninde, datter, søster, tante, barnebarn og PERSON!!!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Kan man inngå ekteskap i Norge med én av partene tilstede og skriftlig bekreftelse fra den andre?