Hopp til hovedinnholdet

Depresjon etter dødsfall i nær familie

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 175 høy og veier 95. KegeJeg er veldig kraftig men er fortsatt den sterkeste i klassen. Jeg trener regelmessig og har et bra kosthold. Jeg har noen problemer. Jeg sliter med desperasjon etter at min mamma dødde av kreft for 2 år siden. Hva er galt med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Så bra du tar kontakt med oss i ung.no

Livet går opp og ned. I blant kan en få det veldig vanskelig og da er det bra å få hjelp. Dessverre er det mange som syns det er vanskelig å snakke med andre om sine problemer. Likevel er det viktig å gjøre det, for å få det bedre med seg selv.

Opplever du å være trist over en lengre periode, kan dette være en depresjon. Eksempler på depressive symptomer er en tristhet som ikke går over, en sover dårlig, bekymrer seg mer en vanlig og en ser mørkt på fremtiden.

En depresjon kan også føre til dårlig selvbilde fordi en tenker så negativt om seg selv. 

En depresjon kan utløses av ulike ting. Har du opplevd at mammaen din døde for to år siden er det en vond opplevelse. Etter å oppleve død i nær familie er det vanlig å reagere med depresjon. Det er ikke noe galt med deg og reaksjonen din er normal.

Har du depresjon er det viktig å vite at det går over! For å raskere få det bedre hjelper det å snakke med noen.

Personer du kan snakke med er helsesøster, sosiallærer eller andre voksenpersoner som du stoler på. Er det vanskelig å si det med ord, skriv ned det som er vanskelig på en lapp og gi denne til den som skal hjelpe. Du kan også vise denne personen spørsmålet du sendte inn til ung.no

Noen foretrekker å chatte med eller ringe en anonym hjelpetjeneste. Du kan kontakte en av disse hjelpetjenestene.

Jeg legger ved noen artikler hvor du kan lese om hvordan du kan få det bedre med deg selv.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg og vil ønske deg lykke til. Ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert