Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg prate med om angst?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, jeg er redd alt mulig. Spesielt vær. Jeg opplevde noe i fjor som var så ubehagelig , det var noe med været. Har du noen jeg kan prate med fra nettet, som er oppe døgnet runt? Jeg blir plaget av den angsten jeg har og jeg klarer ikke bli kvitt den. Jeg trenger svar fort. Hilsen jente, 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres veldig slitsomt og vanskelig ut for deg å være redd for alt mulig. Det er nok mange som har blitt redd etter en ubehagelig opplevelse av et eller annet slag. Det må være ekstra slitsomt å være redd for været, for det har vi jo ingen kontroll over. Noen ganger kan følelsene henge igjen en god stund etterpå og gjør at det kan bli lettere redd for andre ting også. Det er veldig fint at du vil snakke med noen om angsten, fordi det kan være en måte å få det bedre på.

Her har du kontaktinformasjon til to steder du kan snakke med noen hele døgnet. Mental Helse har både en nettjeneste og en hjelpetelefon. Hjelpetelefonen er døgnåpen og har telefonnummer 116 123. Du kan lese mer om deres nettjenesten på www.sidetmedord.no/Om-Sidetmedord.no. Kirken SOS har telefonnummer 22 40 00 40. De har også en chat-tjeneste. Du kan se psykiskhelse.no/hjelpetelefoner-og-nettsteder for mer informasjon om ulike kontakt- og samtaletjenester.

Ta gjerne også kontakt med oss i Kors På Halsen mellom kl. 14 og 22. Her kan du snakke eller chatte med helt anonymt.

Håper du finner noen å snakke med, og at du blir mindre plaget av angsten etter hvert. Hvis du er veldig mye plaget, kan det være lurt å oppsøke helsesøster eller lege.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

"Nina" fikk angst som 15-åring

Bekymret jente (colourbox.com)

– Det var da jeg begynte på videregående at det startet. Tidligere hadde jeg tatt veldig lett for skolen, og uten å legge ned arbeid fikk jeg toppkarakterer. Dette fikk meg inn på den mest prestisjefulle skolen, og det var jeg veldig stolt over, sier hun.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit