Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med at jeg er konstant trøtt og sliten. Jeg har slitt en del med angst og depresjon. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre....

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med at jeg er konstant trøtt og sliten. Jeg har slitt en del med angst og depresjon og sliter til en viss grad fortsatt, men går på antidepressiva. Jeg har også lavt stoffskifte, men tar medisiner og blodprøver viser at det er bra nå. Jeg kan ikke skjønne hva som gjør at jeg har så lite energi! Jeg går og legger meg rundt 21-22 og står opp rundt 7 på hverdager, men det hjelper ikke. Jeg har alltid slitt med å stå opp om morgenen, men selv å legge seg tidlig hjelper ikke. Legen min sier bare at blodprøvene ikke viser noe og at vi skal vente og se. Men det kan umulig være vanlig at en 18 åring skal ha så lavt energinivå! Jeg er skikkelig lei og jeg vet liksom ikke hva jeg skal gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg kan forstå at du er frustrert over hvor lite energi du har for tiden. Jeg syns du har tatt deg selv på alvor og snakket med legen din for å se om det kan være noe somatisk.

Det ser slik ut fra blodprøver at det ikke er noe i veien med deg. Du har tidligere slitt en del med angst og depresjon og jeg lurer på om det kan være at du er i en depresjon nå?

Ved en depresjon så kan man også kjenne på totalt utmattelse og lite energi. Selv om medikamentene virker i følge blodprøver så kan man likevel kjenne på depressive symptomer.

Kan du kjenne igjen symptomer du har nå mot tidligere ganger du har vært deprimert?

Mitt beste råd til deg er å fortsette å gjøre det du gjør nå. Sørg for at du får en fin balanse med søvn og aktivitet. Forsøk å gå en tur hver dag og få frisk luft minimum 30 min. Du sover 9-10 timer. Jeg vet ikke hvor mye søvn du trenger for å fungere optimalt. Vanligvis trenger man ca 8 timer med søvn.

Ellers støtter jeg legen din sitt svar om at du må se an. Dersom du ikke får det bedre så bør du kanskje bli ytterligere utredet.

Legger ved noen artikler til deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert