Hopp til hovedinnholdet

Føler at andre trekker seg unna meg på internatet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har akkurat startet på vg2, jeg bor på internat Før sommerferien hadde jeg en gjeng jeg pleide å være sammen med på internatet . Rett før sommerferien begynte to av dem å sette seg ved ett annet bord om jeg satt ved ett bord allerede, men jeg hadde jo fremdeles de andre, to andre i gjengen sluttet på skolen .Bursdagen min var før skolestart og ingen fra internatet gratulerte meg med dagen, noe som såret ganske mye siden jeg har overrasket dem på bursdagen dems. Når vi kom på internatet igjen havnet jeg på rom med en av de som satte seg på ett annet bord . Vi snakket litt sammen, men ikke så mye siden begge er ganske sjenerte og vet ikke alltid hva vi skal si. Nå har hun flyttet til en annen og jeg bor på enerom. Flere dager har jeg spurt om noen av de andre vil spise med meg, de har svart at de ikke er på internatet. Idag skrev hun ene at hun var på hundekurs så hun kunne ikke spise kveldsmat med meg. hun la ut at hun spiste pizza med venner her. Så hun var nok ikke på kurs

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det virker ugreit det du beskriver skjer mellom deg og vennene dine på internatet. Kanskje dere ikke passer så godt sammen lengre? Kanskje det er utrygt for flere slik at miljøet på skolen er lite inkluderende nå i oppstarten?

Jeg synes du skal snakke med en sosiallærer eller en rådgiver på skolen. En som kjenner miljøet og som kanskje kan hjelpe til på en eller annen måte. Du kan ikke ha det sånn at du er alene og at folk trekker seg unna deg. Dette må du finne mer ut av.

Kan du prøve å bli kjent med noen andre? Kanskje du har mer til felles med noen andre på skolen? Når man starter opp på nytt skoleår er det gjerne ekstra utrygt. Se i vedlagt artikkel om du finner noen tips som passer for deg. Husk at det trenger ikke være noe ved deg som er grunnen til at andre reagerer som du gjør.

Oppsøk gjerne helsestasjon for ungdom der du bor hvis det er vanskelig å komme i kontakt med noen hjelpere på skolen. Det er vanskelig å forandre andre. Så du må prøve å finne ut noe du kan gjøre med situasjonen din. Ikke sats på de som trekker seg unna deg. Smil og prøv å være imøtekommende med de du treffer og prøv gjerne å bli kjent med noen nye mennesker. Kanskje det er andre der som har det sånn som deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser