Hopp til hovedinnholdet

Jeg er helt oppslukt av en tv serie, i tillegg ble jeg "forelsket" i en av karakterene som ble skutt.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Gutt på 14 Jeg føler meg helt gal som faktisk spør, men jeg har sett på en serie på tv, som er så ekte at jeg blir helt oppslukt, jeg tenker på den hele tiden, jeg blir nesten plaget av det. jeg går bare rundt å tenker på serien og det som skjedde i den. Og når noen dør blir jeg hysterisk, jeg vet ikke helt hva jeg spør om, jeg er bare sliten av all tenkningen, i tillegg ble jeg "forelsket" i en av karakterene som ble skutt. så klarte ikke slutte tenke på henne som er helt sykt siden det er en tv karakter. hater egentlig hele greia... Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du er ikke gal! Det du forteller om her er nok kjent for en del ungdommer. Du skriver at du er hekta på en serie, og at det går utover det meste. Jeg synes det er veldig bra at du forstår at du nå må gjøre noen endringer for å få tilbake livet ditt, og ikke ha alle tankene dine inni denne serien.

Jeg synes at du bør snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Da kan du få hjelp til å sette noen grenser for det å se på denne serien.

I tillegg kan du snakke med helsesøster. Ved å få hjelp til å se på situasjonen kan du få råd om hvordan du kan komme inn i en god rutine i hverdagen igjen, og at andre ting i livet ditt kan bli viktigere enn serien og skuespillerne.

Det er viktig å legge seg til normal tid, stå opp i god tid for å spise frokost, gå på skolen, være med venner, gå på fritidsinteresser og så eventuelt se en episode av serien.

Det vil være vanskelig å la være å se på flere episoder etter hverandre, men ved å få hjelp av foreldrene dine vil du klare det. Det er også viktig at du bestemmer deg for å klare dette, og at du kanskje finner på noe å gjøre når du får lyst til å se på serien, eller søke på skuespillerne. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser