Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips om hvordan jeg kan slutte å tenke så mye?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sliter med at jeg hele tiden tenker på noe. Bortsett fra når jeg er veldig konsentrert om å gjøre noe, så tenker jeg på ett eller annet. Som oftest tenker jeg på samtaler jeg enten har hatt med andre eller "planlegger" samtaler med andre. Jeg kan feks plutselig begynne å tenke på noe jeg sa for 10 år siden som jeg angrer på at jeg sa. I det siste tenker jeg hele tiden på fotball treneren min, noe som gjør meg redd for at jeg er forelsket i han, men det kan jeg bare ikke være. Jeg begynner å bli veldig lei av meg selv, særlig når jeg tenker om og om igjen på de samme tingene. Føler dette også går ut over skolearbeidet da det gir meg konsentrasjonsvansker. Har dere noen tips til hvordan jeg kan slutte å tenke så mye? Håper ikke dere bare svarer at jeg må snakke med noen om tankene mine for det kommer aldri til å skje. Jeg har gode venner og familie rundt meg men å snakke med dem om følelser er det verste jeg vet, så hvis det er tipset deres så hjelper dere ikke meg.. desverre.

SVAR

Besvart 19.09.2017 15:39:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Forelska i læreren

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme matteformler. Treneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Mange har opplevd lignende «håpløse» forelskelser.

 

Les mer
attach_file

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Hvordan tenke bedre om deg selv

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle