Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater mennesker. Jeg har sosial angst. Hver gang jeg er blant folk føler jeg at alle stirrer på meg og baksnakker på meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hater mennesker. Jeg har sosial angst. Hver gang jeg er blant folk føler jeg at alle stirrer på meg og baksnakker på meg. Og når noen ler så tror jeg at de ler av meg. Og det er på en måte en "stemme" som bare sier til me hva andre tenker om meg. Men dere vet sånne stemmer i hodet. Folk som har det. Hører de en stemme i hodet som en vanlig stemme i virkeligheten bare at du hører bare den?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Tusen takk for at du skriver til oss og forteller oss hvor vanskelig det er for deg å være sammen med andre mennesker. Du er absolutt ikke alene om å ha slike tanker så du er ikke alene!

Det er fint at du ber om råd!

Når det gjelder stemmer i hodet så har vi alle det. Vi har alle dialoger med oss selv og da er det våre egne stemmer vi hører. Disse stemmene gjenspeiler ofte tankene vi har.

Dersom du har sosial angst og er redd for hva andre skal tenke om deg så vil jeg tro at dine stemmer blir veldig kritiske til deg. Da tror man fort på disse og at det er riktig at andre legger merke til det du gjør. Heldigvis er som  oftest ikke dette riktig!

Mitt råd til deg er å snakke med helsesøster på skolen din slik at du får hjelp til å mestre angsten din. Der kan du også snakke om de stemmene du har og hva de sier til deg.

Det å lære seg å tenke andre tanker gjør at angsten ikke vil vinne og du vil få det bedre når du er sammen med andre mennesker.

Jeg legger ved noen artikler hvor du kan lese mer om dette.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

Fornøyd gutt

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst