Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva skjer ved en innleggelse når en sliter med depresjon, selvskading, selvmordstanker, PTSD og holder på å utvikle spiseforstyrrelser?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år, jeg sliter med depresjon, selvskading, selvmordstanker, PTSD og holder på og utvikle en spiseforstyrrelse. Mamma sier hun vil ringe og legge meg inn, men hva skjer da? Hvor blir jeg lagt inn og hvor lenge skal jeg være der? Hvordan bor man og er det andre ungdommer der med samme situasjon? Jeg bor et sted på Østlandet så hvor blir jeg evt lagt inn da?

Besvart 12.10.2017 18:01
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til ung.no.
Det høres ut som om du har det veldig strevsomt. Når en sliter med så vanskelige ting som du beskriver trenger man støtte fra de rundt seg. Jeg forstår godt at mammaen din er bekymret. Med så store vanskeligheter du har er det viktig at du får hjelp fra BUP. (Se lenke under) Det er også viktig en ungdom med begynnende spiseforstyrrelse kommer raskt til behandling.

Du lurer på hva som skjer ved en innleggelse. Noen ganger må barn og ungdom få ekstra støtte i tillegg til behandlingen man får på BUP og derfor legges inn på en avdeling hvor en får mer oppfølging av helsearbeidere som for eksempel sykepleiere, leger og psykologer.

Noen ganger legges hele familien inn og andre ganger legges ungdommen inn alene. Noen ganger er man lagt inn på dagtid og sover hjemme om natten, andre ganger er man på avdelingen hele døgnet. Det er ulikt hvor lenge man trenger en innleggelse. Det er helsepersonell som arbeider i avdelingen som bestemmer dette.

På en avdeling kan det være plass til flere ungdommer samtidig som er i lignende situasjon.

Hos fastlegen eller på BUP vil du kunne snakke med helsepersonell som kan fortelle deg om de ulike avdelingene/tilbudene der du bor.

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen sykepleier/familieterapeut

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

BUP

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er iferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser