Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har det siste året følt meg nedfor, men det har økt de siste ukene. jeg kan være glad rundt familie og skolekamerater men tanker som at jeg ikke er verdt noe og jeg har ødlagt live mitt kommer stadig opp. jeg har kuttet meg, men det hjalp lite, det forverret egentlig alt. Jeg har energi og sover bra men vil alltid grine og skrike fordi følelsene mine er for mye. jeg er ofte lei meg og sliter med skolen og konsentrasjon. Er dette depresjon? Jeg vil heller ikke snakke med noen for da føler jeg meg svak, hva kan jeg gjøre? jeg har det fryktelig vanskelig, føles som jeg er i krig med meg selv. jeg er så ensom det er forferdelig, har følt det over 1år men aldri tenkt over det før i sommer. takk på forhånd

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg har over det siste året følt meg nedfor til tider men det har økt de siste ukene. jeg kan være glad rundt familie og skolekamerater men tanker som at jeg ikke er verdt noe og jeg har ødlagt live mitt kommer stadig opp. jeg har kuttet meg selv men det hjalp lite, det forverret egentlig alt. Jeg har energi og sover bra men vil alltid grine og skrike fordi følelsene mine er for mye. jeg er ofte lei meg og sliter med skolen og konsentrasjon. Er dette depresjon? Jeg vil heller ikke snakke med noen for da føler jeg meg svak, hva kan jeg gjøre? jeg har det fryktelig vanskelig, føles som jeg er i krig med meg selv. jeg er så ensom det er forferdelig, har følt det over 1år men aldri tenkt over det før i sommer. takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Du spør om det du beskriver kan være en depresjon. Det er det umulig å svare på. Depresjon er og en diagnose som legen din kan stille.
Jeg tenker at du i din utvikling har fått en annen forståelse av livet. Du har utviklet deg i tankemåten. Du forstår livet på en annen måte. Det kan være skremmende og spennende. Du kan oppleve følelser og stemninger på en ny måte. Du kan tenke på problemer med mange ulike faktorer og du kan nå trekke konklusjoner på problemet ut fra mange  kombinasjoner. Det er da det er viktig å kunne diskutere med andre. 
Du vil ikke snakke med andre. Problemene du beskriver er yppelig til å snakke med helsesøster om. Der kan du utfordre henne på dine tanker om følelser, skolen og konsentrasjon. Dere kan ha samtaler om alle temaene du har nevnt. Ofte låser vi tankene i et mønster hvis vi ikke får drøftet med andre. 
Jeg har lagt med noen artikler se om de kan være nyttige.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser