Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg har sprøytestikk og er redd for å ta blodprøver

Jente 15 år
 

Spørsmål

Visste ikke helt hvilken kategori dette går under, men tror psykisk er den riktige. Så lenge jeg kan huske har jeg hatt nål skrekl. Ikke sånn sy nål og sånt, men sprøyter og blodprøver. Jeg blir sykt stressa når jeg får vite at jeg skal ta det og freaker helt ut. Og pga depresjonen min og sånt råder legen min meg om å ta en blodprøve. Er det en måte jeg kan bli litt mer chill når jeg tar sprøyte/blodprøve? Er det en måte jeg kan komme over frykten? Vil liksom ikke være redd for det for alltid...

Besvart 13.10.2017 08:00
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no om dette! Å være redd for sprøyter og blodprøver er nok noe som du deler med mange. Å prøve å tenke på noe annet og se an annen vei, er noe som kan hjelpe deg.

Å ta en blodprøve eller en sprøyte er jo noe som skjer veldig fort og det vil være stikket du merker litt av. Det er også mulig å legge på en bedøvelseskrem ( Embla) der blodprøven skal takes for at du ikke skal kjenne noe til stikket om det er smerten du er redd for, men det må legges på huden en stund før du skal stikkes.
Å sitte godt i en god stol og prøve å slappe godt av i kroppen, -gjerne med musikk på øret kan være til god hjelp for deg også.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser