Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Var det misbruk, overdrev jeg bare?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har et spørsmål jeg har lurt på ganske lenge nå. For noen måneder siden begynte jeg på dans. Vi hadde en trener på 27 år. Jeg merket fra første gang at han var veldig påtrengende rundt meg. Han stirret på kroppen min og brukte og si kommentarer i tilleg. Jeg tenkte ikke så masse over det, siden jeg får ofte kommentarer. En dag hadde jeg et spørsmål om en sang. Jeg var ikke alene først der var 2 andre jenter som gikk etterhvert. Da de dro, kom han nærmere og tok handen sin på midjen min og prøvde å ta av meg klærna mine. Jeg turte ikke å si nei, jeg var livredd. Det kom etterhvert en eldre dame og så hva som skjedde. Jeg løp ut. Etter det fikk han sparken, og han flyttet vekk. Jeg bare lurer på hva dette blir sett på som? er det seksuell trakkasering eller misbruk? Var det ok bare fordi jeg ikke sa nei? Jeg vet bare ikke hva jeg skal si til andre. Var det misbruk, overdrev jeg bare?

Besvart 17.10.2017 17:47
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss.

 

Du beskriver i mailen din til oss om ubehagelige opplevelser du hadde med en eldre, mannlig danselærer.

Han var påtrengende, stirret på kroppen din og kom med kommentarer til deg.

I tillegg forsøkte han ved en anledning å beføle deg/kle av deg.

Heldigvis kom det inn en dame i rommet, slik at denne situasjonen ble avverget/avbrutt.

 

Dette er svært trist for oss å lese!

Ingen skal behøve å oppleve slike ting, og i alle fall ikke på en sosial aktivitet der man er sammen med voksne mennesker som man har tillit til!

Siden denne mannen heldigvis ikke fikk fullført det han startet på, så kaller vi det uønsket seksuell beføling eller et overgrep.

Han har sannsynligvis vært klar over at dette ikke under noen omstendigheter er lov, særlig også siden du er under den seksuelle lavalder.

 

At du ikke klarte å si nei, er absolutt ikke din feil!

Det er helt normalt å reagere med å ?stivne til? når man blir redd!

Det han gjorde er ikke greit.

 

Vi vil anbefale deg å snakke med en trygg, voksen person om det som skjedde.

Kanskje kan du snakke med foreldrene dine, eller helsesøster ved skolen din?

 

Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

Du kan være anonym dersom du ringer.

 

Håper med dette at du kan få god hjelp videre.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no


 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Seksuelle overgrep inkluderer: Uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Ring alarmtelefonen for barn og unge, tel: 116111 NÅ om du vil snakke med noen.


Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Hjelp forstørrelsesglass

Du som har vært utsatt for overgrep kan få hjelp. Vi har laget en oversikt over steder du kan få hjelp og skrevet om hvorfor du bør søke hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre