Hopp til hovedinnholdet

For en stund siden sendte jeg et nakenbilde til noen som var i et forhold. H*n truer med å sende dette videre, eller legge det ut på sosiale medier.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For en stund siden sendte jeg et nakenbilde til noen som var i et forhold. H*n truer med å sende dette videre, eller legge det ut på sosiale medier. Dette har blitt fortalt videre, flere av mine venner har valgt å gå imot meg eller blokket meg fra sosiale medier. Jeg går hele tiden rundt med vondt i magen, og klarer ikke slutte tenke på det, føler denne følelsen kommer til å vare for alltid. Den følelsen av å være redd, men ikke å vite for hva.. hva burde jeg gjøre videre? Jeg vil virkeli denne følelsen skal forsvinne, og jeg kan leve videre med livet mitt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Et nakenbilde av en 15 åring er i loven definert som barnepornografi. Så personen det er snakk om her begår faktisk en straffbar handling ved å ta vare på bildet. Dersom vedkommende faktisk legger det ut er det enda mer

Dersom du gjør vedkommende oppmerksom på dette vil h*n godt mulig innse at dette faktisk er ganske alvorlig, og slette bildet. Om du har problemer med å få vedkommende til å slette det, bør du be om hjelp fra foreldrene dine og skolen din, eventuelt skolen vedkommende går på om det er relevant, og vedkommende går på en annen skole enn deg.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Snapchat Instagram Facebook

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser