Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor var jeg ikke invitert på halloweenfesten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er i en vennegjeng/squad som har utestengt meg på en Halloween fest. ALLE i squaden min er i en av dems sitt hus, også er jeg ikke invitert. Jeg visste ikke engang at de hadde avtalt noe som helst, og alt jeg fikk høre var at de skulle ta med noe godteri til han ogsånt, også når jeg spurte hva de snakka om så overså de det helt og fortsatte og snakke. Jeg var ikke inkludert i samtalen i det hele tatt for jeg hadde ikke peiling på hva det dreide seg om. Også når jeg spurte en i gjengen på bussen på vei hjem fra skolen om de skulle dra til han sitt hus, så sa hun nei også gjorde de det likevel? Jeg fikk vite dette pga Snapchat. En jente i gjengen la ut på mystory "når er vi hos (navn)", og de hadde sminka seg til Halloween og alt. Jeg skjønte ingenting av hvorfor jeg ikke har blitt inkludert i dette. Jeg er jo en del av gjengen, også er jeg den ENESTE som ikke får høre om det? Har du noen ideer om hva det kan dreie seg om?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dette var leit å høre! Det er alltid trist å bli utestengt og spesielt når det er snakk om dine nærmeste venner. Det er nok bare de som kan vite hvorfor de utestengte deg. Det kan jo være flere grunner! Uansett burde du prate med dem om dette. Gode venner utestenger ikke hverandre og det er ikke greit at de har behandlet deg på denne måten. 

Fortell dem hva du tenker om situasjonen og hvordan du har det. De må få vite hvordan oppførselen deres har påvirket deg. Det er jo ikke sikkert at alle prøvde å utestenge deg eller at det var med vilje. Uansett fortjener du en forklaring. Ut fra det du forteller virker det i hvert fall veldig merkelig at alle utestengte deg fra denne festen. 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Har du opplevd å ikke passe inn?

Bilde av gutt ute på gata (www.colourbox.com)

Du tenker kanskje at det er kjipt å ikke være interessert i de samme tingene som vennene dine? At du ikke har så lyst å gå på den samme skolen som "alle andre"? Men har du tenkt at det er viktig at noen gjør noe annet enn "resten"?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ønsker du å være med i den kule gjengen?

Kul gjeng (www.colourbox.com)

Føler du deg litt utenfor iblant? Er du ikke en del av den «kule» gjengen? Skulle du ønske at de kule inkluderte deg oftere?

Frykt ikke! Du er ikke alene. De fleste føler seg iblant litt utenfor. For de fleste er nemlig ikke en del av den kule gjengen.

Skrevet av ungdomsjournalistene Lars Ingar og Dina.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap