Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er en jente på 18 år som ikke har det helt bra. Jeg føler et veldig stort press fra både skole og foreldre.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Er en jente på 18 år som ikke har det helt bra. Jeg føler et veldig stort press fra både skole og foreldre. Har alt for mye arbeid på skolen og i tillegg har jeg nylig fått meg en jobb. Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg misliker jobben min. Får vondt i magen bare av å tenke på det. Dette er en jobb som ikke passer for meg i det hele tatt. Den eneste grunnen til at jeg fortsatt jobber der er fordi foreldrene mine ikke forstår når jeg prøver å forklare hvorfor jeg vil slutte og de blir sure når jeg snakker om å slutte. Alt dette sliter veldig på meg. Jeg gråter ofte når jeg tenker på det og har det rett og slett ikke bra. Hva gjør jeg?

Besvart 14.11.2017 23:40
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Dette høres ikke lett ut. Det er leit at du ikke opplever at foreldrene dine forstår hvordan du har du har det. Hva er det som gjør at de ikke aksepterer at du slutter i jobben din? Det høres ut som at det er vanskelig for deg å snakke med dem.

mange for god hjelp og gode råd til hvordan en kan snakke med foreldre av helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted å ta kontakt. De kan kanskje gi gode råd om lure måter å legge fram det du har å si. De fleste foreldre ønsker at barna sine skal prioritere skole og utdanning. Vil det hjelp å si at jobben forstyrrer skolegangen din. Det å ha det så vanskelig vil sannsynligvis påvirke konsentrasjonene din på skolen. 

Det å skrive et brev til dem å forklare hvordan du har det kan også være et alternativ, tror du at det vil være lettere for dem å forstå?

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg, lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontroll, press og tvang hjemme

Redd for å bli giftet bort? #IKKEGREIT (ung.no)

Mange ungdom opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. Noen opplever å bli tvunget til å forlove seg med en de ikke vil, noen blir hindret i å være med venner og en del får ansvaret for å beskytte familiens ære. Du vil ikke skuffe de du er glad i, men ønsker samtidig å ta dine egne valg i livet.

Hva er greit og hva er IKKE GREIT?

Les mer om Kontroll, press og tvang hjemme her på ung.no.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Armene i kors (colourbox.com)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år hvis det er naturlig ut fra alder og modenhet, f.eks. i spørsmål om prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre