Hopp til hovedinnholdet

Er en jente på 18 år som ikke har det helt bra. Jeg føler et veldig stort press fra både skole og foreldre.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Er en jente på 18 år som ikke har det helt bra. Jeg føler et veldig stort press fra både skole og foreldre. Har alt for mye arbeid på skolen og i tillegg har jeg nylig fått meg en jobb. Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg misliker jobben min. Får vondt i magen bare av å tenke på det. Dette er en jobb som ikke passer for meg i det hele tatt. Den eneste grunnen til at jeg fortsatt jobber der er fordi foreldrene mine ikke forstår når jeg prøver å forklare hvorfor jeg vil slutte og de blir sure når jeg snakker om å slutte. Alt dette sliter veldig på meg. Jeg gråter ofte når jeg tenker på det og har det rett og slett ikke bra. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Dette høres ikke lett ut. Det er leit at du ikke opplever at foreldrene dine forstår hvordan du har du har det. Hva er det som gjør at de ikke aksepterer at du slutter i jobben din? Det høres ut som at det er vanskelig for deg å snakke med dem.

mange for god hjelp og gode råd til hvordan en kan snakke med foreldre av helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted å ta kontakt. De kan kanskje gi gode råd om lure måter å legge fram det du har å si. De fleste foreldre ønsker at barna sine skal prioritere skole og utdanning. Vil det hjelp å si at jobben forstyrrer skolegangen din. Det å ha det så vanskelig vil sannsynligvis påvirke konsentrasjonene din på skolen. 

Det å skrive et brev til dem å forklare hvordan du har det kan også være et alternativ, tror du at det vil være lettere for dem å forstå?

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg, lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser