Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Ønsker å bli mer frempå, energisk og pratsom

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter for tiden med å holde en samtale... når jeg var yngre så kom dette utrolig naturlig og jeg var ikke flau i det hele tatt, jeg var bestevenn med de mest sjenerte folkene og jeg kunne snakke i ett sett og finne på mye gøy... i 10’ende fikk jeg depresjon og har hatt gode og dårlige perioder siden da, nå er den så og si borte. Går 3 året vidergående. Jeg klarer ikke lenger holde en samtale og jeg føler meg veldig kjedelig og stille. Jeg har nylig byttet skole og det er så mange folk jeg vil bli kjent med men jeg klarer ikke å holde en samtale:( jeg er veldig awkward og har ingen ide om hva jeg kan snakke om... jeg føler meg så kjedelig i forhold til de andre jentene og savner den gamle meg... har du noen tips til hvordan jeg kan bli mer frempå, energisk og pratsom? Hilsen ei stille jente..

Besvart 15.11.2017 16:07
 

Svar
Hei

Takk for at du deler dine tanker med oss.

Det er ikke lett å gå rundt å føle at en er kjedelig! Dette handler om at du må endre dine tanker om deg selv,  tenke mer positivt og bra om deg selv. 

Det er ikke uvanlig å ha dårlig selvtillit i ungdomstiden. Dette handler mye om å finne ut hvem man er, få mer erfaring på ulike ting, feile litt og modnes som menneske.

Det er mye du kan gjøre selv for å få bedre selvtillit. For det første må du være villig til å gjøre noe med det. Det kreves en innsats og arbeid, men det går. Start dagen din med å se deg i speilet og si til deg selv at "du er en fin person og jeg liker deg". Jeg er sikker på at du kan finne frem til mange positive egenskaper ved deg selv. Det tar bare litt tid å finne dem når du ikke er vant til å tenke slik. Start med å skrive ned egenskaper ved deg selv som du liker( du er snill, omtenksom, en god venn osv) eller ting du som du er flink til å gjøre, alt hva du kommer på. Jeg tenker listen blir lang etterhvert. På denne måten kan du snu på de negative tankene om deg selv. Tenk positivt,så vil det bli mer positivt etterhvert.

Du trenger å bli glad i deg selv for at at andre kan bli glad i deg. Er du fornøyd med deg selv, vil du framstå som mer positiv. En person som er hyggelig, glad og har humoristisk sans, er lettere å komme i kontakt med enn en person som virker noe misfornøyd.

Gradvis kan du bygge opp din egen selvfølelse ved å få tak på-, og sette pris på dine egne verdier. Det er store verdier i DEG, øv deg på å se dem og sette pris på dem.

Ta gjerne kontakt med helsesøster på skolen din, eller helsestasjon for ungdom. Helsesøster har erfaring å snakke med ungdom om dette, og kan være en god støtte for deg, med sin kunnskap og sine råd.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Inn- eller utadvendt?

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser