Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg klare å skaffe meg flere venner?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt en veldig dårlig periode en god stund nå og jeg har kommet til et punkt hvor jeg sliter veldig med å få nye venner. Det har blitt veldig vanskelig å starte samtaler med folk jeg ikke kjenner og jeg føler at jeg har lite å snakke med folk om. Venninna mi har blitt kjempepopulær etter at hun slo opp med kjæresten sin og har fått mange nye venner. Hun sier hele tiden til meg at jeg ikke prøver hardt nok og at jeg ikke kan forvente at folk vil bli kjent med meg når jeg ikke prøver. Dette hakker meg skikkelig ned siden jeg faktisk prøver. Jeg finner ikke samtaleemner og blir skikkelig nervøs. Jeg sier til meg selv at det er okei og ikke være hun som er mest frempå og vill, men det føles veldig som jeg ikke blir godtatt for å ikke være «like bra» som venninna mi. Har dere noen tips til hvordan jeg kan klare å skaffe meg flere venner? Er det greit at jeg er litt laidback eller burde jeg ta tak i meg selv og forandre på noe?

Besvart 17.11.2017 22:11
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss om dine tanker.

Aller først så er det helt greit og fint at du er akkurat som du er! Det er vanskelig å forandre på noe, bare for at noen mener at du bør det! 

Det er viktig å være bevisst på at du er den du er, og venninnen din er som hun er. Alle er forskjellige med sine personligheter, og det kan være vanskelig gå rundt å spille et rollespill over tid. Å være noen du egentlig ikke er!

Ungdomstiden er ei tid med mange utfordringer. De fleste har et ønske om å være like, og skille seg minst mulig ut fra de andre. 

Ønsker du å bli kjent med nye folk? eller er det din venninne som ønsker dette for deg? Ofte kan det være lettere å bli kjent med nye folk, hvis en har samme interesser. Finn gjerne folk med samme hobbyer og interesser, oppsøk nye foreninger og grupper, så vil det gjerne være lettere å starte samtaler.

Ha tro på at du er god nok som du er! Ikke la din venninne styre deg, eller fortelle deg at du ikke prøver nok.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Inn- eller utadvendt?

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp