Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Min beste venninne driver med selvskading det fant jeg ut for noen dager siden. Hun sliter og  med depresjon. Jeg er bekymret for henne, men jeg kan ikke fortelle noen om det. Jeg oppdaget  mange dype kutt på skulderen hennes. Hun har holdt på i 4 måneder hver 2-3 dag uten at jeg, hennes bestevenn har merket det. Hva skal jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

For 3 dager siden så fant jeg ut at min aler beste venn noensinne sliter med depresjon og selvskading. Jeg er ekstremt bekymret for henne men jeg kan ikke fortelle noen om det. Jeg og vennen min var på shopping sammen og når vi byttet klær på prøverommet så så jeg at hun hadde mange dype kutt på skulderen. Jeg hadde sett det før for lenge siden men da så hun at det var katten som gjorde det. Når jeg så på det denne gangen så var det flere sår og dypere. Vi snakket mye sammen og at hun kutter seg selv den dagen. Jeg lovte at jeg ikke skulle si noe til noen om det men jeg vet ikke og jeg greier og holde det hemmelig (ingen vet om det). Jeg er bekymret for henne siden hun har det forferdelig inni seg men vet ikke engang hvorfor hun er deprimert. Hun har holdt på og kuttet i 4 månader hver 2-3 dag uten at jeg, hennes bestevenn har merket det. Nå vet jeg ikke om jeg skal ødlegge vennskapet vårt og få henne hjelp eller holde det hemmelig og bare være suportiv. (hun vil ikke bli frisk selv)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer