Hopp til hovedinnholdet

Trenger hjelp med sinneproblemer

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Sinneproblemer, klarer ikke å kontrollere det, blodtrykket blir fort høyt, hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 14 år

Du skriver at du ikke klarer å kontrollere sinne ditt. Blodtrykket blir fort høyt. Du ønsker hjelp med det. 

Sinne er en følelse med masse energi i seg. Så når vi blir sinte kan vi ofte kjenne at vi blir både varme og at pulsen øker. Dette er helt naturlig og ikke farlig(!). For noen er det derimot sånn at det er akkurat som det bobler innvendig og så at det bobler over og man mister kontroll på hva man gjør. Sinne i seg selv er ikke farlig og følelsen sinne kan ikke skade noen. Hva man gjør når man er sint kan derimot skade. Å bli aggressiv eller utøve vold er bare en av mange ulike handlinger man kan gjøre når man blir sint. 

Noen ganger kan sinneproblemer handle om at man ikke har det så bra. Da kan det være til hjelp å snakke med noen. F.eks helsesøster. Det hjelper å snakke med noen når man har det vanskelig, og det kan være nyttig å snakke om og øve på andre måter å reagere på. Helsesøster kan også henvise deg videre til annet helsepersonell, eksempelvis psykolog. 

Lykke til! Håper du får den hjelpen du trenger.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesøster og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser