Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fortalt kjæresten min at jeg tar piller for å roe meg ned litt. Han har sagt det til foreldrene sine. Jeg har mistet tillit til han. Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For en stund siden fortalte jeg kjæresten min at jeg hadde begynt på reseptfrie piller for å roe ned litt i hverdagen(mistenker at jeg har depresjon). Han likte ikke dette, mottoet hans er "ikke ta en pille for alt som er ille". Noe jeg forøvrig er i stor grad enig i. Han syntes dette var vanskelig å holde på og sa det til sine foreldre, uten å varsle meg først. Jeg syntes ikke det var greit. Ikke engang mine foreldre vet, bare han og foreldrene hans. Etter at han hadde sagt det til foreldrene sine sa han til meg hva han hadde gjort. Tilliten min til han er svekket nå, selv om jeg fortsatt elsker han. Han sier han vil gjøre alt for å vinne den tilbake. Hvor lang tid vil det ta før tilliten er tilbake? Hvordan skal jeg håndtere det med foreldrene hans? Nå har jeg noe annet jeg vil dele med noen, slik at jeg ikke bærer på det helt alene. Han sier at han ikke vil si det videre uansett hva det er. Han har selv en del å bære på, bør jeg si at jeg skjærer meg?(vil ikke drepe meg selv)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du strever med tilliten din til kjæresten din etter at han fortalte foreldrene sine at du tar medisiner mot uro. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg og at det påvirker din tillit til han.

Det kan være årsaken til at han snakket med foreldrene sine er at han er bekymret for deg? Mange trenger noen å snakke med om sin bekymring og han har så vidt jeg forsto gitt uttrykk for til deg at han ikke liker at du tar medisiner?

Jeg kan forstå at du opplever det som sårende at han har snakket med noen uten din viten men kanskje dette er for bekymring mer enn at han ønsker å såre deg bevisst.

Dette høres det ut som dere har snakket om og at han gjerne vil at du skal ha tillit til han fremover.

Slik jeg forstår ditt dilemma så er det om du kan stole såpass på han at du kan fortelle at du selvskader deg.

Mitt beste råd til deg er å snakke med han om dette. Videre vil jeg anbefale deg å få profesjonell hjelp mot dine plager. Han har også sine ting han strever med men det kan være at han også ser hva du strever med og det kan være godt å vite.

Det er også viktig at han ikke blir den som skal hjelpe deg men han kan støtte deg når du har det vanskelig.

Du kan snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Der er det også lege og du kan få henvisning til psykolog.

Selvskading er et uttrykk for en sterk indre smerte og slik jeg forstår deg så håndtere du dette ved kutting og ved å ta medisiner som demper noe av ubehaget du kjenner på.

Ved å snakke med psykolog så får du hjelp til å sortere i vanskelige tanker og følelser og du kan få det bedre av uroen og selvskadingen.

Det hjelper å sette ord på det - selv om det kan være vanskelig!

Det kan være at du fortelle foreldrene dine også hva du strever med. Det hjelper å ha noen rundt seg som forstår og som kan være en støtte slik at man ikke går med alt selv. Da kan man fort føle seg alene.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert