Hopp til hovedinnholdet

Helsesøster nevner ikke selvskadingen som er årsaken til samtalene våre. Kan hun ha glemt det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! jeg selvskader og når læreren min fant det ut fikk hun meg til å snakke om både selvskading og stress med helsesøster. og dette skjedde siste dag før sommerferien for snart et år siden. og siden den samtalen har jeg snakket 3 ganger med helsesøster, men hun nevner ikke selvskadingen, noe som var grunnen til at jeg skulle snakke med henne. og jeg lurer på om hun har glemt det? er det mulig liksm? jeg har prøvd å ta det opp igjen, men det er vanskelig for meg å snakke om og ordene vil bare ikke ut av munnen min liksm. btw mine foreldre vet ikke at jeg selvksader.

Besvart 23.01.2018 10:34
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Jeg kan ikke svare for helsesøster om hun har glemt årsaken til samtalene deres. Men det høres fryktelig rart ut at hun ikke snakker med deg om selvskadingen.

Jeg kan forstå at det er vanskelig for deg å ta dette opp med henne, og at du har forsøkt det. Kan det være en ide å sende henne en melding eller gi henne en lapp hvor du spør henne direkte om hun har glemt selvskadingen din. Kanskje skolen din har It´s Learning, og du kan skrive en beskjed til henne der?

Det er flott at du ønsker å snakke med en voksen om dine tanker og følelser rundt selvskading. Håper at du kan få god hjelp videre slik at du har det bedre med deg selv.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Selvskading (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser