Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror ikke vennene mine liker meg. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

vil begynne med å si at jeg har slitt psykisk så lenge jeg kan huske, angst har vært hovedproblematikken, men har tidvis slitt med OCD og angst. På ungdomsskolen hadde jeg det relativt greit helt til slutten av tiende, da begynte ting å bli vanskeligere igjen og jeg begynte å skjønne at jeg kom til å ha en vanskelig tid. Da jeg begynte på VGS i høst var da jeg virkelig begynte å slite, jeg har alltid slitt med forandringer og å begynne på VGS vil jeg si var en stor forandring, så jeg regnet med d bare var d. Jeg tok kontakt med rådgivertjenesten på skolen og fikk prate med en sosialpedagogiskrådgiver jeg prater med 2 ganger i måneden. Å prate med hun har hjulpet meg mye, men det er en ting vi ikke klarer å få helt orden på som jeg nå søker muligens annen informasjon om. Jeg sliter veldig med følelsen av ensomhet, jeg har mange venner og er aldri alene, likevel føler jeg at ingen liker meg, at vennene mine r med meg fordi de synes synd på meg Osv. Trenger råd!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. Så bra at du tar tak, har god støtte i sosialpedagogisk rådgiver, og at du regelmessig har kontakt med henne. 

Det er også kjempefint å høre at du har mange venner. Det er jo også et godt tegn på at du fungerer godt, og at mange liker deg. 
Det er vanskelig for deg å ta inn og stole på det, men kanskje er det en del av dine problemer ? Å stole på at du er bra akkurat som du er. Det at du sliter psykisk gjør deg ikke til noe dårlig menneske. Mange som sliter psykisk sliter en del med selvbildet, og å stole på at en er verdifull og viktig for andre. 
Jeg har liten tro på at så mange vil være sammen med deg fordi de synes synd på deg. De inkluderer deg nok, fordi du er en bra og god venn.  
Om en liten del av det hele er at de ønsker støtte deg, så tenker jeg det er en bra ting  bry seg om andre. 

Jeg vil anbefale deg å jobbe med tankene dine. Når du kjenner de negative tankene begynner å surre, så forsøk å minne deg selv på det motsatte. At du er en god venn, og at de andre har valgt deg fordi du er du !
Det er en jobb du må gjøre kontinuerlig. 
Jeg er ganske sikker på an noen av vennene dine har lignende tanker. For mange er ungdomstiden en tid med mange utfordringer på det sosiale området, ikke minst rundt det å stole på at en er bra akkurat som en er. 

I vedlagte artikkel finner du en del råd og veiledning. 
Snakk gjerne også med sosialrådgiveren om dette. Det kan være fint å få luftet tankene. Kanskje er det da lettere å vende tankene i mer positiv retning. 

Jeg håper at noe av dette kan være til hjelp på veien videre. 
Fortsett med den gode jobben du gjør !
Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser