Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å ikke ha mange followers. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har angst for sosiale medier. Jeg er redd for å ikke ha mange followers. Og jeg er redd for at andre jenter kan få flere følgere. Er det noen kjangs for at de blir populære på sosiale medier?? Tanken kverker meg. Plis svar!? Hilsen urolig jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Du forteller at du har en angst for sosiale medier, som handler om redsel for å ikke ha mange nok følgere eller at andre skal ha flere enn deg. 
Dette er nok tanker mange andre også kan strever med, og som påvirkes av et stadig press om å være beste og populær.
At tanken på dette stresser deg forstår jeg. Allikevel er det beste å bestemme seg for å ikke bry seg. Vær deg selv både i det sosial omgang i hverdagen og via sosial medier. Er du deg selv, åpen og ærlig, så tror jeg sjansen er større for å få positiv respons hos andre.
Prøv heller og være ekte rundt de vennene du har og bekymre deg mindre for hva som skjer på sosiale medier. Det er ikke så viktig!

For din egen del tenker jeg at du gjennom å styrke selvtilliten og selvfølelsen din kan lære deg å bli trygg på deg selv. Med en slik styrke kan du få troen på at du er bra nok uten hele tiden å streve etter followers og likes. Vær deg selv, og vær trygg på at du er bra nok slik du er.

Jeg har lagt noen artikler med nedenfor som kan være til nytte. Det som også kan være lurt, er å snakke med en voksen du har tillit til om tankene rundt sosiale medier. Det hjelper å sette ord på vanskelig tanker og følelser.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Jakten på likes

Likes og tomler opp

Mange bruker sosiale medier for å få respons på det de gjør til enhver tid. Hva kan det gjøre med selvfølelsen?

Skrevet av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst