Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye fravær kan jeg egentlig ha på ungdomsskolen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har drit mye fravær. Jeg får tilrettelagt timeplan men det hjelper ikke så mye. Jeg tror jeg har 2 måneder fravær dette skolehalvåret (fra sommer til jul) og det er bare halve skoleåret liksom. Jeg går i 9 klasse. Jeg snakker med psykolog men det hjelper heller ikke. Har depresjon og angst og selvmordstanker og mye mer. Det føles ut som om hjernen min har blitt slitet ut. Jeg er så skole lei at dere aner ikke! Jeg er så dritt lei av livet. Og det jeg lurer på er om hvor mye fravær må man ha får at man må ta ett år om igjen på ungdomsskolen?? Og hva er egentlig konsekvensene hvis man har mye fravær??

Besvart 13.02.2018 19:07
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Ut ifra det du skriver forstår vi at du har det vanskelig nå. Det er fint at du skriver til oss for å finne mer ut av din situasjon.

Hvor mye fravær kan jeg ha?
På ungdomsskolen slipper du å gå skoleåret om igjen, selv med mye fravær. Det som er viktig er at du får bestått i fagene som er avgangsfag. Det er fagene som kommer på vitnemålet. I 10. klasse er det mange avgangsfag. Det er derfor viktig at du er mer tilstede neste år. Det er viktig slik at du kommer inn på det utdanningsprogrammet du ønsker på videregående.

Hvordan kan skolen hjelpe?
Har du snakket med rådgiveren din om hvordan du har det på skolen? Er det noe rådgiver eller læreren din kan gjøre for at det skal være lettere for deg å komme på skolen?

Depresjon, angst og selvmordstanker

Både angst og depresjon kan påvirkes av hvordan man tenker. Når man har det vanskelig er det flere som kan få selvmordstanker også. Du skriver at du føler at hjernen din er utslitt, og ofte kan man se på det meste i livet som et slit når man får selvmordstanker. Allikevel vil jeg du skal vite at det kan bli bedre. Det viktigste du gjør nå er å fortelle noen om hvordan du har det. Dersom du ikke syns det hjelper å prate med psykolog kan du prate med noen andre voksne som du stoler på. Det kan være en lærer, rådgiver, helsesøster på skolen eller oppsøke helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Hilsen

Helsesøster og

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Fravær på ungdomsskolen

klasserom (www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Husk at fraværet ditt føres på vitnemålet!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser