Hopp til hovedinnholdet

Jeg veier meg hos andre siden vekten vår er tatt bort, hva skal jeg gjøre?

Jente
 

Spørsmål

Hei, Jeg har spiseforstyrrelsen. ( i dag spiste jeg 10:30 Og 20:00) blir litt bekymra selv men jeg får ikke inn maten... å jeg kutter meg selv Stemammaen min har lagt merke til det å har tatt bort vekta... jeg ble drit sur men jeg må lissom vite vekten min. Så jeg går rundt oss vennene mine å veier meg der men det er så flaut for da spør de hvor mye jeg veier.. så det hjelper ingen ting det gjør det bare verre.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre ( jeg må ha den vekta)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du har det veldig slitsomt. Jeg anbefaler deg å snakke med en voksen enten helsesøster eller foreldrene dine. Når man strever slik du gjør, spiser lite, er veldig opptatt av vekt og i tillegg skader deg skal du ikke lenger gå alene med tankene dine. 

Det kan ofte bli bedre bare av å snakke med noen når man strever. Jeg kan forstå at stemoren din har tatt vekk vekten. Det er helt sikkert for å hjelpe deg slik at du ikke skal være så opptatt av vekten din. Mange med spiseforstyrrelse veier seg derfor kun en gang i uken hos helsepersonell. Du kan for eksempel lage en avtale med helsesøster og veie deg der ukentlig. 

Jeg har lagt ved noen artikler som kan være fine å lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser