Hopp til hovedinnholdet

Det er slutt mellom meg og kjæresten. Hvem skal jeg snakke med?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger å snakke. Jeg og kjæresten min var samen i ca 1 år og hun var mitt alt og var min bestevenn for ca 1 måned siden slo vi opp og det var det værste som har skjedd meg. Jeg fikk nettop vite at hu har sovet med En gutt i 10-ende klasse 2 netter på rad og at han har slikket og fingret han, og at de har drukket sammen. Hva faen ska jeg gjøre? Jeg ble drittsur og vil si det til mora hennes og min. Jeg har ikke kommet øver henne enda men... åååå jeg kjenner jeg blir drittsur på han men ikke så mye på hun... hva skal jeg gjøre? Hvem skal jeg snakke med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15

Når et forhold tar slutt kan det kjennes svært vondt. Det å miste kjæresten sin er et stort tap og kan føre til at en blir trist og lei seg og at en nesten ikke klarer å la være å tenke på noe annet en kjærlighetssorgen. Når kjæresten i tillegg er ens beste venn blir tapet ennå større fordi en mister både kjæresten og bestevennen. 

Du forteller at kjæresten din har sovet med en annen. Det er forståelig at du blir sur og lei deg. Det er jo ikke lenge siden forholdet tok slutt. Jeg synes likevel ikke du skal fortelle det til moren til ekskjæresten din. Det tror jeg vil gjøre vondt verre, både for deg og henne. Men det å snakke med din mor om situasjonen kan være både lurt og godt for deg. 

Du spør hvem du kan snakke med. Som sagt så kan det være godt å snakke med din mor. Hvis du har lyst til å snakke med en mer objektiv person så er både helsesøster på skolen og helsestasjonen for ungdom fine steder å ta kontakt med. De er vant med å møte ungdom som har sorg over at forholdet har tatt slutt. Det å snakke med noen om kjærlighetssorgen og tapet av kjæreste og bestevenn kan føre til at du etterhvert gradvis blir mindre trist og lei deg. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser