Hopp til hovedinnholdet

Er konspirasjons videoer sanne eller er de ikke det?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Så jeg så en konspirasjonsvideo om at verden ender på onsdag 18. Og nå har jeg skikkelig dødsangst. Er konspirasjons videoer sanne eller er de ikke det. Jeg blir så redd og fikk panikkangst og anfall. Og jeg hater det. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Konspirasjons videoer er ikke sanne!
Opp gjennom historien har det til stadighet kommet konspirasjonsteorier om jordas undergang, enten i skriftlig form eller slik som nå, med videoer. Det er forskjellige grupper eller enkeltpersoner som påberoper seg å vite at jorda skal gå under med jevne mellomrom. Dagen i dag er det en helt vanlig dag! 
Nostradamus (som levde på 1500 tallet) spådde jordas undergang i 1999. I 2012 skulle jorda gå under 21.desember, i 2015 skulle jorda gå under innen utgangen av september, etc. Verdens undergang har blitt spådd i årtusener, og alt fra meteorer til moralsk forfall har vært grunnlaget for spådommene. Men de har alle tatt feil. 
Om jorda blir å gå under i vår levetid vet ingen. Hvis man skal bekymre seg og engste seg for noe man uansett ikke kan gjøre noe med, blir det et fælt liv! Bekymring for det som er utenfor ens kontroll sliter en ut. 
Når det gjelder panikkanfall, kan du bite i en sitron hvis det kommer. Syren i sitronen vil gi sansen dine et lite sjokk, og panikken går over. Du kan også puste sakte inn og ut mens du ser på en firkant, for eksempel telefonen din. Pust sakte ut mens du ser på den ene langsiden, pust sakte inn mens du ser på kortsiden etc. til du har pusten under kontroll. 
Du kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser