Hopp til hovedinnholdet

Jeg har onanert og er redd jeg har fått livmorhalskreft...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13, jeg liker og exprimitere med meg selv og det har jeg kanskje gjort siden 6 klasse. Men jeg har da selfølgelig hørt om livmorshalskreft,jeg har ikke fått mensen enda men har utflod. Jeg er veldig redd for og kanskje ha fått det, har aldri hatt sex med noen. hvordan merker jeg vis jeg har livmorshalskreft. Er sår i tissen og vannete utflod. hav skal jeg gjøre? ps: hvet at dere ikke er leger men bare kom med tips plizzz!!! tusen takk *har også tatt sprøyte for det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du kan slappe helt av. Du har ikke livmorhalskreft. Man kan heller ikke få det av å onanere :-) 

Du skriver at du har utflod som er vandig og at det svir i tissen. Dette kan bety at det er ubalanse i bakteriefloraen i underlivet. Det er helt normalt at skjer innimellom, og det er ikke farlig. 

Du kan forsøke med melkesyretabletter som du kjøper på apoteket om du ikke har andre symptomer, slik som ved soppinfeksjoner og bakteriell vaginose (skjedekatarr).

Soppinfeksjon gir ofte kløe og svie samt utflod som er hvit og tykk. Har man soppinfeksjon kan man kjøpe reseptfrie midler på apoteket. Du kan snakke med de som jobber der.

Bakteriell vaginose gjør at utfloden lukter stramt (litt som fisk) og kan øke i mengde. Dette er ikke farlig men kan være ubehagelig, så det er lurt å oppsøke hjelp hvis det ikke går over.  Bakteriell vaginose trenger man ofte medisiner for behandle fra lege eller helsestasjonen for ungdom.

Mitt råd til deg er å gå på apoteket å kjøpe melkesyretabletter for å se om det hjelper og gjenoppretter bakteriefloraen din. Om ikke det hjelper kan du bestille time hos fastlegen din for en sjekk.

Fortsett å onanere. Det er sunt for kropp og sjel. Onani er en måte å utforske og skjemme bort sin egen kropp på, men kan også brukes til å utforske seksuelle følelser du har for andre.

Onanering er også sunt for hjerte og kretsløpet, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det også er noen som aldri onanerer.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani