Hopp til hovedinnholdet

I den siste tiden, har jeg fått en del gråteanfall. Jeg har også mistet gleden av mye av det jeg likte før.

Jente 17 år
 

Spørsmål

I den siste tiden, har jeg fått en del gråteanfall. Jeg har også mistet gleden av mye av det jeg likte før. Har ikke sluttet med å gjøre det, men det gjør meg ikke like glad og det frister ikke så mye lenger. Det er heller ikke noe annet som frister. Syns ting virker så håpløst, vet ikke liksom ikke helt hva jeg vil med noe. Føler meg ikke like glad og livlig som jeg alltid har følt meg. Har alltid vært veldig sosial, er jo det fortsatt, men føler ikke for å være det i like stor grad. Vet ikke helt hva som skjer med meg, eller hva jeg skal gjøre. (Vet ikke om det kan ha noe med angsten min å gjøre?) Har du noen tips om hva jeg kan gjøre , eller hva det kan være?

Besvart 16.05.2018 22:33
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss når du har det vanskelig. Når jeg leser det du skriver tenker jeg først og fremst at du er "inne i en litt tung periode" - noe som ikke er uvanlig i ungdomstiden.

Ungdomstiden kan være en fase med store endringer. Det skjer så mye med kroppen både innvendig og utvendig. Selv om du er 17 år er det fortsatt mye hormoner som "herjer" i kroppen.  Følelseslivet svinger mye i denne perioden og det er ikke alltid så mye som skal til for at en kan føle seg nedfor eller trist.

Det er ikke uvanlig at det til tider kan føles temmelig håpløst eller at ting en tidligere har hatt glede av ikke lenger føles like meningsfullt slik som du beskriver. Heldigvis pleier disse periodene å gå over - gjerne uten at en legger merke til det.  

Det er fint at du fortsetter å være sosial selv om du egentlig ikke har lyst - da holder du deg "litt opptatt" og unngår for mye alenetid der det kan være lett å gruble og bli værende i negative tankespor.

Jeg vil likevel anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det er tungt å gå alene med triste tanker og følelser. Det er som regel godt å dele dem med noen. Da kan du også snakke om din angst og få hjelp til å "forstå" hvordan angst kan forsterke og gi dårlige følelser.

Helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom kan være en et sted du kan oppsøke. Helsesøster har erfaring å snakke med ungdom om mange ulike temaer. Ikke vær redd for å ta kontakt med henne. Der kan du også få råd og tips hva som er lurt å gjøre for at du skal få det bedre.

Les gjerne i artiklene jeg har lagt ved.

Jeg ønsker deg alt godt - ikke gi opp - det blir bedre!

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser