Hopp til hovedinnholdet

Blir jeg lagt inn på avdeling for spiseforstyrrelser eller psykiatrisk?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter med selvmordstanker, de blir bare sterkere og sterkere og jeg har lyst til å ta livet av meg. Jeg har også anoreksi, men jeg spiser som jeg skal igjen. Jeg bare lurer på, hvis jeg ikke greier å drepe meg selv, blir jeg lagt inn på avdeling for Spiseforstyrrelser hvor de da tar over hva jeg skal spise, eller blir jeg bare generelt lagt inn på psykriatisk? Fordi det er jo ikke spiseforstyrrelsen som da eventuelt gjør at jeg blir lagt inn?

Besvart 16.05.2018 16:38
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Du har det ordentlig tøft nå og jeg blir bekymret for deg! Jeg håper du har noen du snakker med, som du nå kan fortelle hvor fryktelig vanskelig det kjennes ut og hvilke tanker du går rundt med. Det er alvorlig å ha selvmordstanker. Du må ta deg selv på alvor og søke hjelp!

Det er vanskelig å svare på spørsmålet ditt, siden det er helt opp til den eller de som vurderer deg. Alt er avhengig av hvor alvorlig problematikken er og om det er sikkert å ha deg i en avdeling for spiseforstyrrelser eller om du må være i en skjermet og lukket avdeling i en periode.

Jeg håper du får god og nyttig hjelp fra BUP, og jeg håper så inderlig at du har en fin behandler som du har tillit til og som du kan snakke med om det som plager deg nå. Det er viktig at du får god støtte og hjelp til å forstå tankene og følelsene nå når du har begynt å spise igjen. Mange som sliter med spiseforstyrrelser har det ordentlig tøft når spisingen er mer regelmessig og undervekten er bekjempet. Da er det viktig med god støtte og hjelp til å få satt ord på det som gjør så veldig veldig vondt.

Husk at du alltids kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no eller www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne lytte, støtte og hjelpe deg!

Jeg har lagt ved noen artikler som jeg ber deg om å titte på.

Ikke gi opp, kjære du! Ta godt vare på deg selv. Jeg ønsker deg alt godt.  

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser