Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg kvalm når jeg spiser?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurer på hva som skjer med kroppen min? Jeg har spist litt lite i det siste pga dårlig tid. Men nå når jeg prøver å spise blir jeg kvalm med en gang og må legge meg på sofaen i mange timer før det går over. Jeg blir kvalm uansett hva jeg spiser og når jeg ikke er kvalm er det fordi jeg ikke har noe mat i magen og ikke har spist på lenge. Jeg tørr ikke reise til legen, og dette har skjedd flere ganger, spesielt når jeg var liten. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. Jeg vet ikke hvorfor du blir kvalm av å spise. Du sier du ikke vil gå til legen, men det er viktig at du får sjekket dette hos helsepersonell og får hjelpen du trenger. Kan du si fra til foreldrene dine? Eller helsesøster på skolen din? Om du ikke vil si det selv kan du vise dem det du har skrevet her, slik at de kan hjelpe deg videre.

Du sier du har hatt dårlig tid. Stress kan påvirke matlysten, men det kan også hende at det handler om helt andre ting i kroppen din. Derfor er det best å få det undersøkt.

Lykke til.

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva påvirker matlysten?

Brødskive (ung.no)

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold