Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd siden morfaren min ligger på sykehus med hjerteproblemer

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er skikkelig redd og lei meg nå. Morfaren min har havnet på sykehus pga hjerteproblemer og mamma sier hun ikke vet om han kommer til å klare seg så mye lenger.. Han har vært der med meg hele livet og vi har så mye minner sammen... jeg og familien min drar til han hver sommer og jul hvor han bor i et hus rett ved siden av havet.. Har lyst til å dra å besøke han, men er så redd for at jeg ser han for siste gang når jeg drar igjen. Har heller ikke lyst til at siste gang jeg skal se han skal være når han er så syk... hvis han dør så får jeg aldri sett huset igjen og sommerene blir aldri det samme igjen.... klarer aldri å snakke med noen om sånne ting og later heller som at jeg ikke er så lei meg selv om jeg knekker sammen innvendig.. Hva kan jeg gjøre for å tenke mindre på dette? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss! Jeg forstår godt at du er lei deg og redd for at morfaren din skal dø siden han har hjerteproblemer og ligger på sykehus. Det er alltid leit når noen vi er glade i blir syke! Nå kan det også være det går bra med morfaren din denne gangen,- det vet du sikkert mer om nå siden det er noen dager siden du skrev inn til oss.

Om han fortsatt ligger på sykehus er det kanskje fint om du kan få besøke han siden du er såpass nært knyttet til han og om det ikke  er for langt å reise?  Det er sikkert godt både for deg og morfaren din.

Du sier at det er vanskelig for deg å snakke med noen om slike ting og at du later som du ikke er så lei deg. Jeg tenker dt vil være fint om du kunne snakke med noen om hvordan du har det inni deg. Det kan hjelpe mye å kunne sette ord på følelsene om du har. Om du ikke vil snakke med venninner eller familien din, kan du snakke med en lærer du har tillit til eller helsesøster på skolen din. Helsesøster har også taushetsplikt i tillegg til at hun er vant med å snakke med ungdommer som har det vondt.

Jeg håper det går bra med morfaren din og at han kommer seg igjen!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise