Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd alle synes jeg er stygg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Var på en fest for en stund siden klarte å drikke meg drita full og ente opp med og kline med samme fyr som venninna mi. Det var en person som filmet at vi klinte og senere så denne gutten filmen og tryglet han om å ikke dele den med andre. Hun som fortalte meg dette sa at han var flau over meg. Hun andre som han klinte med likte han Facebook bilde til og jeg er helt sikker på at han ikke angrer når det gjaldt henne. Føler meg som dritt og tenker at jeg er for stygg for alle. Har jævlig lav selvfølelse og dette bare fucker meg sykt opp føler meg så stygg nå at jeg nesten ikke orker mer siden sånt dritt alltid hender meg. Hva kan jeg gjøre? Hvordan kan jeg drite i dette eller tenke annerledes? Tør nesten ikke gå ut lenger, fordi jeg er redd alle syns jeg er stygg er ikke første gangen en gutt ikke har syntes jeg er bra nok.

Besvart 13.06.2018 23:40
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare på hva som skal til for at du tenker annerledes om deg selv. Det er sjelden noen er godt likt av alle. Kanskje du bør prioritere å være sammen med mennesker du stoler på og som du vet mener at du er god nok som du er?

Du skriver at den gutten angret på at han klinte med deg. Du kan kanskje si det samme? Når han reagerer på den måten du beskriver, så blir du gjerne enda mer sikker på at du angrer og skulle ønske at det ikke skjedde?

De fleste gjør både gode og dårlige erfaringer i ungdomsårene. Det du opplevde i helga kan på en måte være en nyttig erfaring som kan hjelpe deg til å unngå å komme i en liknende situasjon igjen. Pass på at du ikke drikker deg så full at du er intim med gutter du ikke kjenner. Vent til du finner en du er mer sikker på liker deg akkurat sånn som du er. Det er bare han og du som vet hva dere tenker om det som skjedde. Prøv å ikke bry deg om hva andre sier. Det kan være mange grunner til at andre velger å snakke om det som skjedde mellom dere: misunnelse, usikkerhet, nysgjerrighet osv.

Gutter er like ulike som jenter med tanke på hvem de liker. Noen er kanskje mer populære enn andre. Men de fleste finner noen de liker og passer sammen med. Mange gutter tenker også slik som du beskriver: at de er usikre på om de er gode nok og er redd for at ingen liker dem. Slik usikkerhet er vanlig i ungdomsalderen. Hvis det er noen trøst så blir du sannsynligvis tryggere på at du er god nok når du blir eldre.

Håper noe av det jeg har skrevet er hjelpsomt. Se også vedlagte artikler. Kanskje du finner noen tips der som passer for deg? Hvis de negative tankene du har om deg selv ikke går over snart kan det være lurt å snakke med noen. Helsesøster på skolen eller en fagperson som jobber ved helsestasjon for ungdom for eksempel?

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser