Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å tenke at en selv er bedre enn en som man misliker?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Litt vanskelig situasjon, kanskje litt rart, men kanskje dere vet. Jeg er en 17 år gammel ekstremt høy gutt og ser ikke dårlig ut heller, har det bra hjemme og er flink med å snakke med jenter. Men det er et problem. Det er en gutt som nå vi har startet på Videregående, har trengt seg inn i vennegjengen og skaper problemer for meg. Jeg missliker han, og det gjør noen andre i venne gjengen, men noen liker han. Så denne kvelden har han skapt litt problemer for meg og sparket meg ut av en gruppe, da overtenkte jeg litt osv. Nå senere følte jeg meg litt ensom og satt på "Ave Maria" og tok på headsettet i et mørkt rom. Da la jeg meg tilbake og nøyt musikken, plutselig følte jeg at narsissmen tok over, alle måtene jeg er bedre en han på, eller hvordan jeg kan banke han osv, jeg begynte å smile ekstremt mye og tenkte hvor bra livet mitt egentlig er. Er dette vanlig? Kanskje litt vansklig.

Besvart 13.06.2018 17:52
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det vil vel være tilfeller der en kan tenke at man er bedre enn en man misliker. Da gir man seg selv støtte, løfter seg selv. Hvis man også tenker at man er sterkere enn personen kan det gi en ekstra boost. Da er det helt greit å føle at livet er godt, at man er på plass i seg selv og har det bra med seg selv. Kanskje må man være litt narsistisk for å løfte seg selv, få tilbake tryggheten i egen personlighet, hvis noen har rokket ved ens selvfølelse?
Så lenge man samtidig har realistiske mål, er klar over hvilke egenskaper en har, både på godt og vondt, kan slike gode stunder, der en løfter seg selv, være til både glede, trøst og støtte. 
Det er slitsomt hvis en hele tiden ergrer seg over en man må se i ulike sammenhenger. Kan du klare å tenke annerledes om denne nye gutten? Han er ny. Han prøver å finne nye venner. Kanskje er han usikker bak en tøff maske? 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser