Hopp til hovedinnholdet

Vil det kunne gi meg konsekvenser når jeg skal søke jobb/utdanning senere?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går helse og oppvekstfag nå og skal egentlig ta barn og ungdomsfag til høsten, men jeg angret så mye at jeg har fått sendt en søkndag i dag om omgjøring på søknaden. Jeg går hos bup en sjeldent gang og de hjalp meg med dette og rådgiveren på skolen. Behandleren min sa at jeg måtte ha en god nok begrunnelse derfor så sa hun at vi kunne legge på litt ekstra slik at vi fikk sikret det mest mulig. Jeg har før vært psykisk syk og har hatt en tøff barndom noe som ikke lenger er aktuelt, men hun sa at vi kunne bruke det som begrunnelse og at det er vedvarende. Derfor så sa hun at vi kunne si at derfor ville det være tøft for meg å skulle jobbet med barn og ungdom nå. Dette er ikke tilfelle, men vi måtte si noe som kunne gå. Vil dette kunne gi meg konsekvenser når jeg skal søke jobb eller utdanning senere? Jeg er en ressurs sterk jente med gode karakterer på skolen så jeg vil ikke at dette skal gå utover livet mitt senere bare fordi jeg ikke klarer å bestemme meg nå. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Skrivet fra behandleren din vil ikke ha konsekvenser for deg når du senere i livet skal søke om utdanning og jobb. En begrunnelse som vedlegges en søknad er ikke et åpent dokument som alle har tilgang til, kun de som skal vurdere søknaden din. Skole har også taushetsplikt og skal ikke formidle den slags informasjon videre uten å innhente samtykke fra deg.

En kan også se på et skriv om ens psykiske helse som "fersk vare", det vil si at det som står beskrevet om deg og hvordan du har det kanskje ikke er gjeldende om en liten stund. Vi kan alle streve og ha det vondt i perioder, og det er helt greit og det skal på ingen måte hindre noen i å få mulighet til å ta en utdanning eller få en fin jobb en er motivert for. 

Så, du behøver ikke å bekymre deg! Det er veldig fint at du har det bedre nå og har mot og giv for å leve et godt liv fremover. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser