Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker å ta selvmord om et par dager

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg tenker og ta selvmord om et par dager men det er fordi ingen forstår meg helsesøster sa det til mamma og pappa når jeg ikke ville det (når jeg hadde snakket om problemet) og pappa har dratt til Irak og jeg gråter mye så jeg tenker og ta selvmord snart jeg finner liksom ikke en grunn til og leve hva synses du/dere

Besvart 29.06.2018 15:43
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Det er forferdelig trist å lese at du tenker å ta selvmord om noen dager. Det er vanskelig å forstå at du opplever livet så vanskelig at du ikke har lyst til å leve mer. 

Jeg vil rose deg for at du har snakket med noen om det som er vanskelig! Du snakket med helsesøster, og det er en bra ting å gjøre når du ikke har det bra. Det er også bra at du nå skriver til oss og forteller at du fortsatt strever og vil ta livet ditt. 

Jeg forstår at du ble både skuffet og lei deg når helsesøster fortalte til foreldrene dine at du vil ta livet ditt. Det oppleves sikkert frustrerende og vondt for deg at ikke helsesøster hørte på deg når du sa at du ikke ville det. Men det er slik at dersom helsesøster blir bekymret for deg og det er fare for at du vil gjennomføre et selvmord, så må hun fortelle det til foreldrene dine. Det er foreldrene dine som har ansvar for å passe på deg. 

Du er fortsatt veldig ung, og jeg tenker at du ikke enda har lært deg hvordan du best kan håndtere vanskelige perioder i livet. Livet er fullt av bra dager, men også av vonde dager. Det tar tid å lære seg å vite hva man skal gjøre når alt er vondt. Ungdomstiden kan være veldig tung for mange, men de aller fleste kommer seg ut av den, ofte med mer styrke og kunnskap om seg selv. 

Du skriver ikke noe om hva som gjør at du har det vanskelig. Kanskje handler det om ting i familien din eller på skolen, kanskje begge deler eller noe helt annet. Av det du skriver forstår jeg at du synes det er trist at pappa har reist til Irak. Det er sikkert ekstra vanskelig når du har så mange vonde tanker og følelser. 

Jeg håper du vil endre tanken din om å ta livet ditt. Du er betydningsfull og viktig! Jeg vil anbefale deg å ringe alarmtelefonen for barn og unge. Fortell dem hva du tenker på og hvorfor du har det vondt, så vil de gi deg gode råd. Jeg legger også ved en oversikt over andre steder du kan ringe for  snakke med noen. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! Du må ikke gi opp for det er mulig å få det bedre! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser