Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt mange vansker opp gjennom årene og trenger å si det til noen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

På barneskolen hadde jeg det egt helt forferdelig. Jeg lå mye på sykehuset for jeg holde på å dø en gang og pågrunn av skauman bitt.Jeg har egt ikke fullført barneskolen. Når jeg kom tilbake i 6 klasse føle jeg meg kraftig, for jeg hadde større pupper enn alle. På denne tiden mistet jeg åsså bestefar med kreft. 7 klasse skjedde det noe som ikke familien min har aksepter. Jeg har to brødre og han ene heter Tobias og han valgte å bli muslim. Har ikke så mye kontakt med han, men litt.8 klasse fikk jeg vite at tante hadde svuls i hode, som hun hadde hah i mange år. Den ligger i hode hennes enda, for den ikke er ferdig enda. Men når svulsen treffer et pungt i hode klikker hun og kan kalle meg hore.nå i dag bare krangler jeg hjemme med mamma og pappa. Trengte bare å si dette til noen.

Besvart 29.06.2018 14:09
 

Svar
Hei jente 16

Jeg fortår godt at du trenger å fortelle noen om alle vanskene du har vært gjennom. Slike store belastninger trenger en å snakke om, ikke holde dem inni seg og å bli gående alene med dem. 

Det å snakke om vanskelig ting som skjer, eller har skjedd, er nødvendig. Å dele vonde opplevelser og belastende situasjoner med andre hjelper en til å få en større distanse til de vonde tingene slik at de ikke lenger blir fult så smertefulle. Jeg vil foreslå at du snakker med foreldrene dine om alle vanskene du skriver om. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette, eller ikke får det til, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen. Fortell helsesøster om alt du har opplevd, hva du tenker på og hvordan du føler deg. Hvis du ikke kan vente til skolen starter igjen og helsesøster kan kontaktes, kan du oppsøke Helsestasjonen for ungdom. De er vant med å møte ungdommer med mange ulike vansker og kan hjelpe slik at vanskelige ting blir mindre vonde. 

Jeg sender med noen artikler som jeg håper kan være til nytte. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser