Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg reise på ferie med kjæresten min eller ikke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 (fyller 16 om 1 mnd). Jeg og kjæresten (20 år) skulle egt på ferie sammen om 3 uker. Vi skal ned til familien hannes, og vi drar med onkelen, søskenbarnene og tanten hannes. Mamma har godtatt det, men nå 2 uker før vi skal dra sier hun nei, fordi politiet anmeldte kjæresten min, og de sendte da inn bekymringsmelding for at de skal gi mamma noen råd om hvordan hun kan hjelpe meg best mulig (jeg har 3 andre saker hos politiet) (voldtekt,osv). Hun er redd barnevernet ikke syntes noe om det, og at de derfor gjør noe stort ut av det, og mener hun er uansvarlig f.eks. Jeg har to søsken til. Derfor mamma er bekymra. Hva hadde skjedd om jeg dro på ferie med kjæresten? (Vi har vært sammen i 1,5år, og mamma kjenner familien og han veldig godt. Ellers hadde jeg aldri fått lov) Ville barnevernet gjort noe? Takk for svar;) Skal egt reise om 2 uker derfor jeg trenger svar fort

Besvart 29.06.2018 15:17
 

Svar
Hei jente 15

Jeg forstår at du er skuffet over at du først kunne dra på feire og nå ikke lenger får lov. Du har sikkert gledet deg og nå kommer skuffelsen. Kanskje er du også lei deg eller sint?

Jeg kan dessverre ikke med sikkerhet si noe om barnevernet vil gjøre noe eller ikke hvis du drar på ferie med kjæresten din. Det jeg imidlertid kan si er at jeg råder deg til å følge din mors anbefaling. Hun har ansvar for deg og har sagt nei til at du kan dra ettersom kjæresten din er politianmeldt, noe hun har lov til i følge norsk lov. Kjæresten din er dessuten voksen og du er barn (under 16 år), noe som betyr at han ikke har lov til å ha sex med deg. 

Jeg vet ikke hvorfor kjæresten din er politianmeldt, men ettersom politiet har anmeldt ham, og sendt brev til barnevernet, er det lurt å lytte til din mor. Det virker som hun forsøker å beskytte deg og ivareta deg, noe som er en av hovedoppgavene til foreldre. 

Mitt råd er at du snakker med din mor. Fortelle henne gjerne om skuffelsen, men lytt også til hva hun sier og hvorfor hun ikke vil la deg reise. Husk at det å ikke få lov til å reise er omsorg, selv om det kanskje ikke kjennes slik. 

Jeg legger ved noen artikler som jeg håper vil være til nytte. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser