Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun blir tvangsinnlagt dersom hun forteller om det hun sliter m

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter veldig psykisk har vært gjennom flere selvmordsforsøk på få år , selv skading osv. Jeg er fremdeles helt på bunnen og ser ikke noe lys i den andre enden. Så har en del problemer. Ingen vet om at jeg sliter psykisk og tørr ikke snakke med noen om det. For om jeg forteller frykter jeg at de krever tvangs innleggelse med en gang. Er dette noe som kan bli riktig om jeg forteller litt om hvordan jeg har det?

Besvart 10.08.2018 11:04
 

Svar
Hei

Nei du vil ikke bli innlagt eller tvangsinnlagt dersom du forteller noen, som f.eks. helsesøster på skolen din eller fastlegen din, om det du sliter med. Det eneste som vil skje er at du får hjelp slik at du får det bedre med deg selv. Det er mange unge som sliter med f.eks. selvmordstanker og selvskading, og de aller aller fleste får det bedre når de snakker med noen. Det håper jeg at du gjør og jeg håper at du kan snakke med legen din og/eller med helsesøster på skolen der du går. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser