Hopp til hovedinnholdet

Trenger oppfølging

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 19.år, finnes det en plass hvor jeg kan oppholde meg 1-2 mnd innenfor psykiatri, jeg har vært på 6.2 i Kristiansand ca 8 dager, etter det ble jeg flyttet til dps-strømme hvor det ikke gikk så greit med meg.Da var jeg tilbake på Psykiatrisk avdeling 6.1 etter at jeg nok en gang prøvde å ta overdose med ulike medikamenter, for at jeg orket ikke tanken på livet. Jeg ble kjørt med Ambulanse til Sørlandet Sykehus, med sirener og blålys + jeg hadde mange anfall på vei inn til akuttmottaket + pustevansker, så jeg fikk pustemaske, jeg var av og på bevisstheten. Plutselig spy jeg mørkt spy, de måtte snu meg forsiktig, fordi når Ambulansen kom til Strømme, lå jeg rart på badegulvet, klaget på ryggsmerter + nakkesmerter. Derifra la de på meg nakkekrage + de la meg på spine-board som skal stabilisere ryggen, fra minst bevegelse. Jeg hadde en lang og tøff natt, det ble 2-timer på akutten og 4-stimer på intensive, fordi jeg hadde pådratt meg flere alvorlige infeksjoner.

Besvart 10.08.2018 10:54
 

Svar
Hei

jente 19 år. Takk for brev. Fint at du skriver når du har det tungt. Du beskriver en krevende periode med både fysiske og psykiske plager. Ut fra det du uttrykker leser vi at du har det vanskelig akkurat nå og det e rhelt klart at du trenger hjelp. ikke bare nå men over lang tid. Det er imidlertid litt uklart hvorvidt du er nå. Er du i en akutt fase eller ikke? Det høres likevel ut som om du er kan ivaretas innenfor helsevesendet og vil vil tro at du har en fast person/behandlere som følger opp deg. Har du en fast psykolog/psykiatrisk kontakt? Hva sier han eller hun? Det er viktig at du snakker med de som du møter der du er og at du også uttrykker hva du har behov for. Det e rder for å hjelpe deg.  Synes du det er vanskelig å forklare anbefaler vi deg til å ta med dette brevet. Her beskriver du både godt og utførlig hvordan du ser på situasjonen. Din opplevelse er det viktigste.Vi kan ikke gi deg noen helt konkrete råd om hvordan og hvor du kan få best hjelp. Rådet er at du snakker med de som står rundt deg og som du har et tillitsfullt forhold til. Lykke til


Hilsen teamet på RBUP, i samarbeid med ung.no

(RBUP - Regionsenter for barn og unges psykiske helse)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser