Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 20 år og har ikke kysset, hatt kjæreste eller sex.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 20 år som aldri har kyssa, hatt kjæreste eller sex. Jeg har alltid hatt lav selvtillit og ikke visst hvordan jeg skal komme i kontakt med gutter. Nå har det blitt sånn at jeg er redd for å møte gutter på by’n for eksempel fordi jeg ikke en gang vet hvordan man skal kysse og synes det er flaut. I tillegg ser jeg for meg at det er veldig flaut å skulle ha sex for første gang når man er over 20. Føler det har blitt for normalt og ha det mye tidligere. Hvis det noen gang i det hele tatt skjer. Det jeg lurer på er egentlig hvordan jeg skal forhindre at dette bare ødelegger enda mer for meg?

Besvart 21.08.2018 18:20
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er redd for å møte gutter om du har fått tanker om at det er flaut at du ikke har kysset, hatt kjæreste eller sex i en alder av 20 år. Og om du alltid har hatt lav selvtillit, forstår jeg at dette ikke er greit for deg.

Samtidig er det viktig at du forsøker å unngå å gi rom for disse ødeleggende tankene. For det er riktig som du sier; disse tankene vil kunne hindre deg i å ta noen sjanser og vise andre at du ønsker kontakt.

Men du kan bestemme om du skal gi disse tankene rom og tid, eller om du skal forske å gi blaffen i dem. Kjenn igjen når disse ødeleggende tankene dukker opp og avled deg selv med å gjøre noe annet eller tenke noe annet.

Husk også at ikke alle treffer noen de tenner på og ønsker å dele sin intimitet og seksualitet med i ungdomsårene. Og det er slett ikke unormalt å være 20 år og uten de erfaringene.

Ikke la tanker om at du er unormal eller uten erfaring hindre deg i å ta kontakt med noen du liker ekstra godt. Vær heller stolt av at du har tatt deg god tid til å finne en spesiell person som du ønsker å dele din seksualitet sammen med. Det kan jo også være at den du treffer vil bli stolt av at du faktisk lar vedkommende få være den første for deg. Så bevar dette som en skatt du bare deler med en som er verdt deg.

Jeg vil også anbefale deg å bli bevisst på hva som gjør at du har så lav selvtillit og øve deg opp til å bli god til å snakke fint til deg selv om deg selv. Vi har flere artikler om dette temaet og jeg legger de ved, slik at du kan lese dem. Her kan du få gode råd om hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen som du stoler på, om hvordan du har det. Det kan være en god venn, foreldre eller noen andre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex