Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å miste kjæresten min.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Dette er egt ikke om sex men jeg fikk ikke lov å velge forelskelse å det var ikke en om kjæreste. Jeg å typen på 19 har vert sammen noen måneder å det går kjempe bra, vi hjelper å støtter hverandre på mange gode måter å E kjennerelt bra som kjærester. Men jeg har byndt å bli redd for for miste ham. Jeg har noen mentale sidelser å har vett suicidel før. Å har fortsat draps tanker men jeg skal begynde til psygolog snart. Men siden jeg skader meg selv å han vil jeg skal fortele ham når jeg gjør det men det er vanskelig for meg men jeg gjør det. Men jeg sier det ikke direkte å måten jeg skriver det på for han til å bli redd for at jeg har tat Mitt eget liv. Det vare bare for 2 min fordi han spør ka æ har gjort men back to point. Jeg er litt red vi skal slå opp jeg elsker han og vil ikke miste han. Hva kan jeg gjøre for å ikke ha denne følelsen?

Besvart 25.08.2018 20:20
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor redd du er for å miste kjæresten din. Jeg forstår at du er bekymret og at det er slitsomt for deg å ha det slik.

Jeg tror nok at det er mange som kan kjenne seg igjen i hvordan du har det rundt dette så du er ikke alene!

Det høres ut som at du og kjæresten din er et bra team og at han støtter deg og vil at du skal fortelle til han når du skader deg. Dette gjør du selv om du ikke har lyst. Du sier at han blir redd for deg over måten du sier fra på.

Dette gjør at du er redd for å miste han.

Jeg tenker at det kan være mange ting på en gang som gjør det vanskelig for deg i forholdet deres.

Det ene er at du strever psykisk og at du skader deg. Jeg syns det er fint at du forteller det til han men jeg lurer på om din indirekte måte å si det på kan gjøre at han blir ekstra bekymret for deg?

Det er ikke alltid lett å forklare eller sette ord på hvordan man har det men  kanskje du kan øve deg på det slik at han kan føle seg litt tryggere på at det ikke skal skje noe med deg?

Det å være redd for å miste noen er en helt naturlig følelse vi alle har. Vi knytter bånd til andre mennesker og blir knyttet til dem. Dersom man tidligere har opplevd mye svik eller blitt overlatt til seg selv eller mistet noen så kan mange kjenne på en ekstra sterk frykt for å miste den man er glad i.

Mitt beste råd til deg er å være så åpen og ærlig du kan overfor kjæresten din og fortelle hvordan du har det. Han virker til å være så glad i deg og støtter deg og hjelper deg når du har det vanskelig. Ved å være åpen og ærlig så vil dere bli bedre kjent og forstå hverandre bedre.

Det er også helt naturlig å være usikker tidlig i et forhold. Dette fordi de båndene man knytter til hverandre skal formes og man skal finne ut av ting. Det er vanlig at man blir tryggere på hverandre etter hvert.

Dette er temaer du også kan snakke med psykologen din om når du skal dit. Noen ganger så kan også kjærester være med til psykologen slik at dere sammen kan snakke om det som er utfordrende og vanskelig.

Håper dette ga deg noen svar på det du lurte på. Jeg legger også ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til nytte for deg å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst